STOKE — ARSENAL 0-0

– Cech var fremragende. Vi trenger en spiller som han i luftrommet når Stoke spiller den type fotball, sier Arsenal-manager Arsène Wenger.

– Vi kom til Stoke og fikk høre fra alle at vi kom til å tape, men vi viste at vi kan konkurrere. Vi er i posisjonen vi ønsker å være, sier Cech selv.

Det ble ingen stor 1. omgang på Britannia. Nærmest for Stoke kom Ibrahim Afellay etter 20 minutter, men skuddet strøk like utenfor stolpen til Arsenal-keeper Cech.

Like etter kunne Arsenal tatt ledelsen ved Olivier Giroud. Franskmannen kom alene mot mål, men keeper Jack Butland var fint ute og blokkerte.

Halvtimen var spilt da Arsenal produserte sin andre store sjanse. Skuddet fra Alex Oxlade-Chamberlain ble tuppet til hørnespark av Butland. Dermed 0-0 ved pause.

Dobbeltredning

2. omgangen startet med en bra Arsenal-sjanse da Giroud steg til værs på en corner, men Butland var med på headingen. Arsenal ville med ett poeng ta tilbake tabelltoppen på bedre målforskjell enn Leicester, men laget til Arsene Wenger jaktet alle tre poengene.

Så langt i kampen hadde mye dreid seg om Stoke-keeper Butland, men etter 56 minutter skulle Cech på motsatt side virkelig få jobbe. Først avverget han så vidt et skuddforsøk fra 16 meter, og Cech tok seg også av returen fra Bojan.

Ti minutter senere måtte den tidligere Chelsea-keeperen i aksjon igjen på skuddet fra Joselu. Nå presset Stoke godt på.

Stoke nærmest

Det ble aldri mål på Britannia, og 0-0 var et resultat som begge lag trolig levde greit med. Men Stoke kom nærmest seieren; de hadde et par kjempesjanser helt på tampen.

Arsenal topper Premier League med 44 poeng, like mange som Leicester. Manchester City er poenget bak.