Teknikken har ikke stemt ordentlig for Tonje Angelsen siden hun i starten av juni gikk over EM-kravet på 1,90.Etter to stevner hvor hun har slitt seg til 1,84 som beste resultat, stemte det bedre igjen lørdag.

— I dag kjente jeg at jeg har fikk skikkelig klaff i et par hopp og det er godt, for det er den første gangen på en måned, sier Angelsen lettet.

Skyhøyt over

I en "glorifisert treningsøkt" på Trondheim stadion med ekstra konkurranse på alle høydene fra Erika Wiklund fra Trångsviken og Sverige, fikk Angelsen på nytt 1,84 som resultat. Likevel følte hun det var en skikkelig opptur.

— Jeg vet det er teit å stå her med 1,84 og være så fornøyd til å være meg, det synes jeg selv også. Men nå gikk vi jo rett fra 1,84 og opp på å prøve 1,90. Det gjelder bare å få på plass det jeg fikk vist en-to ganger her i dag, konstaterer Tonje Angelsen.

For denne gangen fikk hun til et par riktig gode hopp - 1,84-hoppet var skyhøyt over.

— Selv om resultatet bare ble 1,84, så vet jeg at jeg var over 1,90 i dag, sier Tonje, fornøyd med at ting nå ser ut til å gå i riktig retning.

Ber om godt vær

Trener Roger Hollup er også fornøyd med utviklingen til Tonje.

— I dag hadde hun flere hopp hun hadde fin løft på, slår han fast.

— Hun hadde flere gode hopp i dag enn hun hadde sist hun hoppet. Og pila peker riktig vei. Men fortsatt blir det for mye energi som går bort på hårfine riv, sier han videre.

- Hvilke tekniske feil handler det om?

— Hun må være mer aggressiv på de to siste stegene slik at hun kommer mer "rett på" lista, forklarer treneren.

Neste lørdag hopper Tonje på elitestevnet i Oslo. Bortsett fra det blir oppladningen fram mot EM trening med teknikkterping hjemme i Trondheim fram mot EM.

— Så jeg håper finværet fortsetter, smiler Tonje.

EM starter i Zürich i neste måned. For Tonje Angelsens del handler det om kvalifisering fredag 15. august - med finale på avslutningsdagen to dager senere.