Newcastle har hatt en fryktelig trøblete Premier League-sesong.

Manager John Carver klarte med nød og neppe å redde Newcastle fra nedrykk med 2-0-seieren over West Ham i siste serierunde.

Han fikk ansvaret med å lose Newcastle ut sesongen da Alan Pardew på nyåret forlot Nord-England til fordel for Crystal Palace.

Full gjennomgang av stallen

Men misnøyen har vært stor i Newcastle lenge. Og jobben med å gjenreise den gamle toppklubben er i gang. På spillersiden betyr det full husvask på St. James' Park.

Jonás Gutiérrez er ferdig i Newcastle. Foto: NTB Scanpix

Og da telefonen til den skadeutsatte forsvarsspilleren Ryan Taylor nylig ringte, var det manageren som var i andre enden.Meldingen fra Carver var klar: Taylor fikk ikke fornyet sin kontrakt med Newcastle. Så fikk han beskjed om å sende telefonen videre til midtbanespiller Jonás Gutiérrez. Også han fikk beskjed om at det ikke ble ny kontrakt med klubben.

Det er BBC som referer til telefonsamtalen som Sky Sports først omtalte.

Ute i over to år med skade

Dermed sparte man både tellerskritt og tid, om enn måten å gjøre det på kanskje ikke var den aller beste.

Ryan Taylor (t.h.) er også ferdig i Newcastle. Foto: NTB Scanpix

For Ryan Taylor (30) har slitt voldsomt de siste årene. I oktober i fjor gjorde han comeback etter 26 måneder (!) på sidelinjen med skade.Han har vært i klubben i seks år. Mens Gutiérrez (31) har kjempet seg tilbake på banen denne sesongen etter testikkelkreft, og scoret ett av målene i 2-0-seieren over West Ham på Premier Leagues siste dag. Han har vært i klubben siden 2008. ## — Helt utrolig

— Carver ringte meg og sa klubben ikke ville tilby meg ny kontrakt. Vi hadde en kort prat, før han ba meg gi telefonen videre til Jonás. Det var helt utrolig. Men han hadde fått beskjed om å gjøre det, og han var helt klart ikke tilpass med å måtte gjøre det. Så jeg vil egentlig ikke klandre manageren. Han hadde sine instrukser, sier Ryan Taylor.

Patrick Vieira kan bli Newcastles nye manager. Foto: NTB Scanpix

Heller ikke argentineren Gutiérrez er imponert over måten klubben håndterte situasjonen på.— Jeg forventet ikke å få ny kontrakt, men det er ikke det dette handler om. De kunne ringt meg eller min agent og takket for innsatsen, for så å gi beskjed om at de kom til å la meg gå, sier 31-åringen.

Telefonsamtalene kan være noe av det siste John Carver gjorde som Newcastle-sjef. For Patrick Vieira ryktes å være på vei inn portene som ny manager.