18 år siden siste trepoenger

<p>Start har ikke vunnet en seriekamp mot Strømsgodset på Marienlyst siden 1991.</p>

Publisert:

Tørum1copy Foto: JON ANDERS SKAU

  • Jostein Drange
Denne artikkelen er over 11 år gammel

— Da blir første serierunde til søndag en fin anledning til å bryte med den statistikken , sier trener en offensiv Start-trener Knut Tørum.

Sett bort fra 1-0 seieren i opprykksdramaet i 1999, da Terje Lenoardsen sikret Start tippeligaspill, har de gule og svarte slitt med å ta med seg poeng fra Godsets hjemmebane. Laget har kun fått med seg to poeng på de fem siste serieoppgjørene i Drammen.

— Det blir selvfølgelig ikke lett, men jeg tror vi har en fair sjanse til å ta alle poengene. Vi er optimister, fastslår Tørum.

Taus om taktikken

Start-lagets fjerde siste trening før eliteserien braker løs var preget av høy intensitet, hvor siste halvdel ble brukt til spill fem mot fem i korte intervaller.

— Høyt tempo på små flater er god utholdenhetstrening. Samtidig får man mange avslutninger inne i boksen, forteller treneren som foreløpig ikke vil si noe om hvordan han og spillerne har tenkt å kneble et formsterkt Strømsgodset på bortebane.

— Det ville være veldig dumt å gå ut med, sier han.

  • Eliteserien på web-TV: Vi tilbyr deg den beste opplevelsen fra samtlige kamper. Kjøp abonnement HER!
  • Er DU årets manager? Spill Elitemanager! Meld deg på nå

Myggen med ball

Ole Martin Årst, Knut Henry Haraldsen og Jesper Mathisen trente alle styrke og var derfor ikke delaktige på dagens trening.

- Årst og Mathisen har sine skadeprogram som de følger. Haraldsen fikk et spark i leggen i La Manga og trener derfor alternativ t, sier Starts fysioterapeut Gunnvor Halmøy.

Erik Mykland og Petter Bruer Hanssen var med på øvelser i første del av treningen, og trente lett med ball mot slutten.

- Muskelskaden til Mykland er det stadig bedre med, men vi holder fortsatt igjen litt på treningsmengden. Det kan gå fort gå en måned før han er tilbake, men hvis han responderer bra på treningen underveis, kan det også gå fortere , sier Halmøy.

Petter Bruer Hansen, Erik Mykland og keeper, Rune Nilsen rekker ikke seriestarten. Ellers har alle fått grønt lys til kampen mot Strømsgodset søndag.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Eliteserien