LILLEHAMMER (adressa.no): — Det er ikke jeg som tar ut laget, men jeg føler at jeg har lagt inn mange gode søknader til Davos og La Clusaz, sier Niklas Dyrhaug etter 10-kilomteren på Lillehammer lørdag.

Fra raseri til ros

Fredag var han rasende på finske Matias Strandvall etter exiten i sprint-kvartfinalen, og mente han hadde en semifinaleplass innen rekkevidde. Lørdag leverte han det som har blitt hans signatur denne sesongen – en kanonavslutning. Etter femteplassen mener Dyrhaug selv at han nå har kommet for å bli i verdenscupsirkuset.

Imponert landslagsledelse

Landslagstrener Trond Nystad vil ikke forskuttere uttakene, men innrømmer lett at han har latt seg imponere av tydalingen.

— Det er riktig at han har lagt inn noen gode søknader, men vi får se. Men det er imponerende av Niklas, som har vært uten noen måneder, å levere tre skikkelig gode skirenn på rad, sier han.

Pallen i sikte

Lørdag var finskeforbannelsen byttet ut med svenskehjelp. Undervegs hang nemlig Dyrhaug seg fast i ryggen på mannen som akkurat da gikk raskest av alle – svenske Calle Halfvarsson.

— Det handlet om å være rå i hodet. Teknisk var det helt elendig. Det var et stilstudie i rein vilje, sier han om den knallsterke avslutningen.

Nå kan pallen være innen rekkevidde for Dyrhaug. Formen er det i hvert fall ingenting i veien med.

— Fysisk er jeg i rå form nå, det handler bare om å finne litt flyten. Et sånt tourkonsept som dette passer meg bra, og jeg ligger bra an foran den avsluttende distansen. Det blir spennende i morgen, gliser han lurt.