Hødd gikk på et pinlig 5-0-tap mot Tromsø i forrige kamp, så det var ekstra viktig å reise seg igjen i ettermiddagens kamp mot Fredrikstad. Trener Sindre Eid kjente på hvor viktig kampen var før den startet.

— Jeg var mer urolig enn vanlig før denne kampen, så det er deilig å se at vi totalt sett vinner denne kampen fortjent. Det var ekstra viktig med en seier etter det vi presterte sist, sier Eid til smp.no.

Etter en jevn start der lagene byttet på å føre kampen, så var det Fredrikstad som fikk den første sjansen. Haitam Aleesami fikk avslutte fra 7-8 meters hold, men Aslak Falch slo til med en god redning.

Etter den sjansen var det regnværet på Høddvoll som skapte mest underholdning. I perioder regnet det så mye at spillerne slet med å holde seg på beina. Fredrikstad styrte kampen, men slet med å skape for mye foran hjemmelagets mål. Etter å ha blitt spilt lavt i store deler av omgangen, presset Hødd mer mot slutten.

Jevnet seg ut

Seks minutter før slutt fikk Hødd uttelling på et frispark fra 16,5 meter. Robin Shroot banket ballen til venstre for en sjanseløs Fredrikstad-keeper. Dermed kunne Hødd gå til pause med ledelse 1-0 på Høddvoll.

-Shroot er utrolig sikker på labben. Har står med åtte scoringer på 18 kamper, så det er liten tvil om at han er en god spiller, skryter Hødd-treneren.

Hødd startet 2. omgang like bra som de avsluttet 1. omgang. Etter kun fem minutter satte Victor Grodås inn 2-0 etter et skudd fra rundt 20 meter. Han banket ballen i mål etter en corner.

— Da jeg så ballen komme mot meg, var det bare å banke til alt jeg hadde. Det var deilig å se den gå i mål, sier Grodås og gliser.

Etter scoringen fortsatte Hødd å presse på, men avslutningene var ikke gode nok.

Etter det jevnet kampen seg mer ut og lagene byttet på å føre. Utover omgangen valgte Hødd å legge seg lavere i banen, noe som gjorde at det åpnet seg mer for kontringer for hjemmelaget. Men Hødd klarte ikke å utnytte de mulighetene som dukket opp. Fredrikstad var ikke til å kjenne igjen, og burde gjort flere og tidligere endringer.

Det var ikke noe å si på at Hødd vant kampen tilslutt. Seieren gjør at Hødd øker luken ned til nedrykkslagene.