«WRONG ONE – MOYES OUT». Det var budskapet fra en del av Manchester Uniteds supportere, som hadde leid inn et fly til lørdagens kamp mot Aston Villa. Flyet hadde et banner med budskapet hengende etter seg mens det seilte over Old Trafford i det kampen startet.

For etter en skuffende sesong er det mange som nå har fått nok av Alex Fergusons etterfølger. Med 7.-plass i serien er den engelske storklubben langt unna der supporterne forventer at laget skal være. Og tidlig i kampen så det ut til at skipets slagside skulle bli enda verre. Men en ny Rooney-dobbel var med på å snu kampen til hjemmelagets fordel i det som til slutt ble en solid 4-1-seier.

For etter 12 minutter fikk Moyes-kritikerne mer vann på mølla. Høyreback Rafael kom sent inn i en takling på Gabriel Agbonlahor like utenfor straffefeltet. Frisparket tok Ashley Westwood seg av på utsøkt vis. Han løftet ballen over muren, og David De Gea klarte ikke å holde ballen ute, selv om han fikk en hånd på ballen.

Rooney-dobbel

David Moyes og Manchester United slo tilbake etter en svak start lørdag. Foto: Phil Noble, Reuters

Men like før 20 minutter var spilt utlignet hjemmelaget ved formspiller Wayne Rooney. Shinji Kagawa, som fikk en sjelden kamp fra start, fikk tid og rom ute til venstre. Med et millimeterpresist innlegg traff han en helt ledig Rooney, som var sju-åtte meter enkelt kunne styre ballen i nettet med hodet.Ett minutt før pause satte Rooney inn sitt andre mål for kampen, denne gang fra straffemerket. Aston Villas høyreback Leandro Bacuna taklet Juan Mata på klønete vis inne i feltet, og straffesparket var klokkerklart. Igjen var Kagawa sentral, med en fin pasning som sendte Mata alene gjennom forsvaret.

Fra straffemerket var Rooney sikker. Han satte ballen hardt til høyre, helt ute ved stolpen, slik at Villa-keeper Brad Guzan var sjanseløs. Dermed kunne Manchester United gå til pause med 2-1-ledelse, etter at samtlige tre skudd på mål hadde gått inn.

Matas første

Wayne Rooney jubler etter ett av målene sine lørdag. Foto: Martin Rickett, AP

Fire minutter etter pause fikk Christian Benteke en enorm mulighet til å utligne. Belgieren sneik seg bak Uniteds forsvar, og tok ned ballen på brystet. Men da han skulle hamre ballen i mål fra fem meter bommet han fullstendig på ballen, og endte isteden med å sparke hull i lufta.Åtte minutter senere sørget Moyes' to eneste signeringer for å trygge ledelsen. Etter mildt kaos i Aston Villas straffefelt fikk Marouane Fellaini noe tilfeldig sendt ballen til Juan Mata, som fra åtte meter kontant satte ballen i mål ved stolperoten.

Spanjolen ble hentet fra Chelsea i januar, men har ikke umiddelbart blitt en hit. Men som for Kagawa viste han seg fram fra en positiv side lørdag.

På overtid sørget to innbyttere for at seieren ble enda mer komfortabel. Adnan Januzaj fikk ballen på venstrekanten, og slo perfekt inn til Javier Hernandez. Mexicaneren trengte bare å sette fram foten, og dermed stod det 4-1 til vertene, noe som også ble sluttresultatet.