Danmark-back Peter Ankersen er her i duell med Albanias Ermir Lenjani - som scoret hjemmelagets 1-0-mål.  Danmark-back Peter Ankersen er her i duell med Albanias Ermir Lenjani - som scoret hjemmelagets 1-0-mål. Foto: AP

Tidligere RBK-back slaktes etter Albania-skrell

— Han blir garantert henvist til benken neste kamp.

Peter Ankersen (24) fikk aldri noe sving på karrieren i Rosenborg. Etter bare 18 offisielle kamper, forsvant han tilbake til Esbjerg og dansk eliteserie i 2012 – og fikk samtidig stempelet «Rosenborg-flopp».

Siden den gang har karrieren skutt i været. Ankersen er blitt dansk landslagsspiller, og i juli meldte han overgang til den østerrikske storklubben Red Bull Salzburg.

Men i går fikk 24-åringen seg en trøkk i trynet i Danmarks 1-1-kamp i EM-kvaliken mot Albania – hvert fall ifølge danske aviser.

Ekstra Bladet legger fint lite imellom og gir Ankersen karakter én – på en skala fra null til seks — i sin spillerbørs.

- Ryker ut

— Svak før pause da han hadde store defensive problemer. Han spilte seg litt opp etter pause, men han ryker garantert ut av laget og starter på benken tirsdag, skriver Ekstra Bladet i sin vurdering av Danmark-backen.

REDDET «DRENGENE»: Lasse Vibe scoret 1-1-målet og sikret ett poeng mot Albania. Foto: Ap

I avisen Berlingske får han litt bedre kritikk, men må likevel nøye seg med en toer på børsen (fra -3 til 12).— Han fant aldri ut av samarbeidet med kantspilleren sin. Defensivt var det ikke så mye å utsette på, skriver BT.

Med seier hadde Danmark mulighet til å skaffe seg en liten luke ned konkurrentene EM-kvalikgruppe I. Men etter uavgjort og kun ett poeng, ligger de nå á poeng med Albania, mens Serbia og Portugal har én kamp mindre spilt.

IFK Göteborg-spilleren Lasse Vibe reddet Danmark mot Albania i går ti minutter før full tid. Og selv om danskene var misfornøyde med uavgjort, har de meget gode muligheter til å kvalifisere seg til sluttspillet i Frankrike om to år.

Fakta

Peter Ankersen

  • Født: 22. september 1990 (24 år)
  • Fra Esbjerg i Danmark
  • Posisjon: Høyreback
  • Klubb: Red Bull Salzburg (2014-)
  • Tidligere klubber: Esbjerg (2009-2010 og 2012-2014), Vejle Boldklub (2010-2012), Rosenborg (2012).
  • Har spilt totalt ni kamper for Danmarks A-landslag.