Tertnes – Glassverket 25-21

FRAMOHALLEN (bt.no): - Sjelden har en bestemannspremie vært mer fortjent, smiler Tertnes-trener Tore Johannessen og gir Stine Lund Andreassen noen velfortjente skulderklapp.

Han vet så godt at hadde det ikke vært for den lyshårede midtbacken, ville onsdagens kamp mot Glassverket mest sannsynlig endt med tap. Tertnes haltet i angrep, de hadde trøbbel i forsvar, enklest sier Johannessen det selv:

— Vi slet egentlig hele kampen.

- På et nytt nivå

Likevel vant Tertnes 25-21. Og holder dermed fast grep om andreplassen fire serierunder før slutt. Lund Andreassens åtte mål ble avgjørende mot en gjeng drammensere som visste hvordan de skulle gjøre det vanskelig for hjemmelaget.

— Bortsett fra Stine Lund var vi altfor forsiktige fra distanse. Hun var helt avgjørende her, skryter Johannessen.

Han har trent 27-åringen i en årrekke, men er klar på at hun aldri har vært så god som nå.

— Stine har funnet et nytt nivå denne sesongen, og blitt enda mer rutinert og voksen i spillet sitt. I mange år har hun vært med på å bygge opp angrepsspillet vårt, men først denne sesongen fremstår hun så trygg og tydelig i det hun gjør.

- Lyste av spillerne

Selv er Lund Andreassen en beskjeden kvinne, men hun kunne vanskelig hindre at hun var det heteste intervjuobjektet i Framohallen i går.

— Det er kjekt å kunne bidra med en del mål, jeg pleier stort sett å ligge på mellom tre og fem, smiler hun.

— Glassverket var veldig opptatt av linjespillerne våre og av Linn (Gossé) på kanten. Da var det viktig å bruke andre muligheter, sier Lund Andreassen, som stadig løp gjennom borteforsvaret selv.

— I andre omgang gikk det en liten f ... i oss alle. Det lyste av spillerne både på banen og benken, og vi vet at når vi gjør ting skikkelig, er vi dritgode.

Bedre trent

Hun benekter ikke trenerens påstand om at hun er bedre enn noen gang. Fremgangen kommer paradoksalt nok i en sesong der Tertnes har slitt mer enn tungt økonomisk. Tore Johannessen er ribbet for alt han tidligere hadde av medhjelpere i trenerapparatet, og stallen talte 11 kvinner ved sesongstart. Det har ikke hindret Tertnes-damene i å plukke den ene topoengeren etter den andre.

— Både for meg og mange andre handler det om trening. De siste to-tre årene har vi økt mengden, og man får også bedre selvtillit når man merker at utholdenheten og fysikken er bedre. Selv om klubben er i økonomiske problemer, er laget så proft at det ikke har vært noe problem i forbindelse med kampene. Vi må bare konsentrere oss om å spille god håndball.

Nå gjenstår Fredrikstad (b), Vipers Kristiansand (h), Nordstrand (b) og Byåsen (b) før serien er over for Tertnes.

— Vi må ikke vinne resten for å ta sølvet, men vi er nødt til å slå Byåsen, fastslår trener Johannessen.

Tertnes – Glassverket 25-21 (11-12)

Framohallen

Dommere: Steinar Martinsen og Slim Ben Tekaya

Utvisninger: Tertnes 2x2 min. Glassverket 4x2 min

Toppscorer Glassverket: Kristin Nørstebø 6

Tertnes: Sakura Hauge, Marie Davidsen - Stine Lund Andreassen 8, Linn Gossé 8 (1), Stine Skogrand 3 (1), Marie Liljegren 3, Maren Roll Lied 3, Tonje Løseth, Hildigunnur Einarsdottir.