ØRN-HORTEN – VINDBJART 0-4, NOTODDEN – FLØY 4-3, PORS – JERV 0-1, ASKER – ARENDAL 2-2

HORTEN/NOTODDEN/GRENLAND/ASKER: Både Vindbjart og Jerv vant henholdsvis sin sjette og femte kamper på rad. Vindbjart tok en overbevisende 4-0-seier borte mot Horten, mens Jerv måtte sliter mer for poengene. De vant til slutt 1-0. Arendal snudde 0-1 til 2-1 mot Asker, men et selvmål tidlig i 2. omgang gjorde at det endte med poengdeling. Fløy har slitt med å finne formen i det siste. En seier på de siste fem kampene, og 3-4-tap for Notodden lørdag, er fasiten for øyboerne.

Vindbjart tok tidlig kommandoen borte mot Ørn-Horten. Øyvind Gausdal og Christian Follerås ga gjestene fra Vennesla en 2-0-ledelse før ti minutter var passert.

Da halvtimen var passert hadde Daniel Aase et nydelig enmannsshow. Kantspilleren dro seg inn fra venstre før han dunket ballen i lengste hjørne. Midtveis i 2. omgang fastsatte Gausdal resultatet til 4-0 med sitt 10. mål for sesongen.

Jerv fortsatt på topp

På livetabellen lå venndølene lenge på topp, men med fem minutter igjen falt avgjørelsen i kampen mellom Pors og Jerv.

Gjestenes Steinar Berås scoret målet som sendte Grimstad-laget tilbake på toppen av tabellen. Dermed fortsetter gultrøyene sin fantastiske form med åtte seiere på de siste ni kampene.

Før det hadde Pors bommet på straffespark, og i sluttminuttene fikk vertene en stor sjanse til å avgjøre, men ballen gikk rett over fra ti meter.

Arendal klarte ikke å avgjøre

Jakob Rasmussen og Harun Begluk sørget for at Arendal snudde kampen mot Asker. Men et selvmål av Frederik Krabbe tidlig i 2. omgang gjorde at det ble poengdeling i bunnoppgjøret.

Arendal hadde noen gode muligheter utover i de siste 45 minuttene til å ta med seg alle tre poengene tilbake til Sørlandet, men det ville seg ikke for arendalittene.

Surt tap for Fløy

Notodden mot Fløy ble et Hawaii-oppgjør i solsteken. Det var så vidt det ene laget hadde jublet ferdig før ballen lå i det andre nettet.

Vertene hadde først en 2-0-ledelse etter en halvtimes spill. Lars Christian Thorsen reduserte rett før hvilen, og Lasse Sigurdsen utlignet med en nydelig stupheading fem minutter ut i den andre omgangen.

Da begynte Hawaii-fotballen. Først ga Martin Brekke ledelsen tilbake til vertene, før Mads Bøgild utlignet bare minuttet etter.

Deretter var det Notodden som styrte kampen og hadde tre skudd i stengene, og et skudd som tvang fram en klasseredning av Henrik Reite Hansen. Men det ville seg ikke for Fløy. Ett minutt på overtid scoret Martin Brekke igjen og sørget for at alle poengene ble igjen på Østlandet.