I går løp Roger Nilsen på tredemølle mens assistenttrener Hans Olav Frette målte pulsen til godkjent. Bryne Fotballklubb sjekket om spillerne hadde holdt juleløftet om vedlikeholdstrening — for øvrig tredje gangen siden sesongslutt at Bryne tester pulsen.

- Blir tøft

I morgen setter gjengen seg på flyet til Spania. Den første av i alt tre treningsleirer i Spania. Nå venter to uker i Marbella, senere to nye uker samme sted før de avslutter i La Manga. Fem uker utenlands er like lenge som mesterligalaget Rosenborg. Forlokkende for de fleste i disse minustider, men ikke særlig for en familiemann.

— Nei, det blir tøft. Fem uker borte fra familien er utrolig lenge, og det er hun hjemme som får all belastningen, sier Roger Nilsen og refererer til Ann-Elin Kvello-Aune som i Spania-perioden må styre familiens to gutter i henholdsvis barnehage og skole.

Roger Nilsen vurderte en stund å ta med familien under treningsleiren, men droppet det av flere årsaker.

Nilsen sto bak

— Hadde vi gjort som Rosenborg og fått alle familiene nedover, kunne det latt seg gjøre. Uten andre unger å leke med vil det bli vanskelig å engasjere dem hele tiden. I tillegg går det en prinsipiell grense på hvor mye egenandel vi bør betale. Familien måtte jeg betalt ned selv, sier Roger Nilsen til Aftenbladet.

Han sto bak spillernes avgjørelse om å legge ut 3000 kroner av egen lomme for de to treningsleirene til Malaga.

Slik ser for øvrig eliteserielagenes utenlandsopphold ut for vintersesongen 2003:

Bodø/Glimt: En uke i La Manga.

Bryne: Fire uker i Malaga. En uke i La Manga.

Brann: En uke i La Manga. En uke i Wien.

Lillestrøm: To uker i La Manga. To ganger à 11 dager i Marbella.

Lyn: To uker i La Manga. 12 dager på Marbella. Kanskje en ekstra tur til Marbella i januar, men usikker.

Molde: To uker nær Marbella. En uke i La Manga. Åtte dager i Danmark.

Odd Grenland: To uker i La Manga. 10 dager i Marbella.

Rosenborg: To uker på Kanariøyene, to uker i La Manga, en uke i Nederland.

Sogndal: En uke i La Manga.

Stabæk: To uker i La Manga.

Tromsø: 11 dager i Malaga. En uke i La Manga.

Viking: To uker i La Manga.

Vålerenga: To uker i La Manga.

Aalesund: En uke i La Manga.

La Manga er Norges Fotballforbunds offisielle treningssted. Dit subsidieres alle elitelagene. Nytt er imidlertid Marpafut, en halv times kjøring fra Marbella og Malaga der Bryne reiser.

- Bedre enn La Manga

— Marpafut er et fantastisk flott anlegg. Bedre enn La Manga. Tre fulle baner og en rekke felt for keepertrening, avslutninger og fotballtennis. Både vi, Lillestrøm og Lyn skal ned der denne forsesongen, sier Odd Grenlands sportssjef Jan Sæterbakken til Aftenbladet.

De norske lagene kommer til å samarbeide om treningskamper, særlig lagene rundt Marbella og Malaga. Det betyr blant annet at Bryne prøver å skaffe seg norsk motstand i den andre Malaga-perioden som starter 5. februar.