(Adressa.no) : Alta-spissens soloprestasjon sørget for at poengene ble igjen i Finnmarkshallen, etter at Ranheim ble kjempet ut av stilen mot et heltent hjemmelag.

— Vi tapte fortjent. De var bedre enn oss spesielt i 1. omgang der Alta tok figheten og det ble et kampbilde de behersket bedre enn oss. Vi gjorde en anstendig 2. omgang, men det ville nesten vært flatterende om vi hadde fått med oss poeng, sier Ranheim-trener Trond Nordsteien.

- Under pari over hele linjen

Som naturlig nok var skuffet over at Ranheim ikke klarte å finne frem til suksessfaktorene som har gjort laget til et av 1. divisjons beste denne sesongen.

— Når vi er gode, er det laget som står frem. I dag var vi ikke gode nok kollektivt, og det var ingen som sto frem. Det er under pari både på banen og på benken, og da står man igjen med null poeng, sier Nordsteien som dermed må se at Tromsø og Sandefjord har et jerngrep om de to plassene som gir direkte opprykk.

Topplagene må snuble

— Med sju poeng opp er vi avhengig av at de snubler kraftig. Men vi må egentlig bare å ha fokus om å ta poeng. Hvis vi bare skal regne på det, glemmer vi fort om det viktigste som er det som skjer på banen. Kampen om direkte opprykk er nok kjørt, men vi har fortsatt en tett kamp mye å spille om, sier Nordsteien.

Ranheim beholder 3. plassen tross to strake serietap, men ligger to poeng over sjuendeplasserte Bærum, som er på den første plassen utenfor kvalifiseringsspill. Det ligger med andre ord an til nok et rotterace om topplasseringene i 1. divisjon.