SARPSBORG: For det kunne, burde og skulle gått galt lørdag.

Så lenge spissene la ned veto mot effektivitet på topp i første omgang, og i den andre ikke skapte noe som helst, luktet det tre hjemmepoeng for Sarpsborg.

– Helt ærlig; dette var en forferdelig fotballkamp. Men et uhyre viktig poeng , understreker trener Frode Bekk.

Poengdeling setter han på kontoen for griseflaks, samtidig som han retter en takk til keeper Lisabeth Johansen.

I sum betyr dette følgende:

Fart har fortsatt alt i egne hender. De tåler ett tap til med tanke på opprykk.

– Føles mye bedre nå

Utligningen kom på overtid på Sarpsborg stadion lørdag. Fart fikk et frispark som Ida Grubben ekspederte rett i en Sarpsborg-fot. Ironisk nok satte det hjemmelagets keeper ut av spill, og dermed nettsus.

Og ville jubelscener.

– Det var en utrolig deilig følelse. Du så det på alle jentene; de som spilte, de som var byttet ut og de som satt på benken hele kampen. Scoringen viste i alle fall at vi har moral, sier Bekk til HA-sporten.

Han jublet likevel med en viss bismak i munnen.

Den ble borte et par timer senere.

Fløya greide nemlig bare 1–1 borte mot Alta, og det betyr a avstanden er den samme. Fire poeng å gå på kan bli helt avgjørende når de to siste motstanderne heter Vålerenga og Avaldsnes.

– Etter at jeg fikk vite at Fløya ikke vant, føles det ene poenget mye bedre, forteller Bekk.

Bom, bom, bom ...

Selv om det etter hvert utviklet seg til å bli en trist aften rent spillemessig for Øvre Vang-jentene, kunne de ha ledet både med en og to i første omgang.

Det var riktignok ingen Barcelona-fotball som var årsaken til det, men Fart besitter spisskompetanse som er gull verdt, og kanskje opprykk verdt, i denne divisjonen.

Med en sterk Anette Pedersen og en lynhurtig Mina Kjørum på topp, ble det farlig hver gang ballen ble slått i bakrom mot et Sarpsborg-lag, som sto merkelig høyt – lenge.

På midtbanen var Sunniva Wennersgaard god i gjenvinningsfasen, og slik ble de tre, fire sjansene skapt. To til tre trekk. Nærmest scoring var nevnte Kjørum (se bilde).

– Lenge siden det har stemt

I andre omgang la Sarpsborg seg mye lavere, og Fart slet med å skape noe i etablert angrep. Pasningskvaliteten var laber.

Dermed var kampen snudd. Det var Sarpsborg som tok Fart på overganger.

– Det er lenge siden jeg har følt at det har stemt skikkelig. Men vi har en god moral i laget, og det har vært viktig for oss.