– 2. omgang var en katastrofe, medga Real-trener Carlo Ancelotti etter at laget var i ferd med å rote bort 3-0. – Vi må få vekk overfladiskheten som vi viste på banen. Vi kan ikke tillate lag å komme tilbake i kamper på denne måten, fortsatte Ancelotti.

Rayo-trener Paco Jemez var fornøyd, selv om comebacket ikke resulterte i 3-3 og poeng.

– Jeg tar med meg at vi ga alt og aldri kastet inn håndkleet. Vi må ta med oss det positive fra dette. Vi hadde Madrid på gaffelen. Det kan vi klare mot hvem som helst, sa Paco Jemez.

Duo slo tilbake

Gareth Bale og Karim Benzema har begge vært kritisert fra flere hold så langt denne sesongen. Den ene for å ikke prestere i stil med prislappen, den andre for å ikke score nok mål.

Mot Rayo Vallecano viste de to seg fram, i samme stil som de gjorde mot Sevilla forrige runde. Etter at Cristiano Ronaldo hadde gitt Real en tidlig 1-0-ledelse, serverte Bale ballen på sølvfat til Benzema. Real Madrid kunne med det gå til pause med en komfortabel 2-0-ledelse.

I åpningen av annen omgang fortsatte Real Madrid i samme stil. Bale serverte Cristiano Ronaldo etter 48 minutter. Portugiseren hadde få problemer med å sette ballen i åpent nett.

Straffe-dobbel

Minutter senere eksploderte Vallecas, da Pepe lagde straffe til vertene. Jonathan Viera var sikker og plasserte ballen i nettet.

Like etter at Real Madrid hadde tatt avspark ble det på nytt kaotisk i boksen til Los Blancos. Denne gangen var det Marcelo som ga dommeren grunn til å peke på straffemerket. Viera var like sikker igjen.

I de påfølgende minuttene var det lite som fungerte for Real Madrid, som for anledningen spilte i blått. Vallecano var svært nære utligning, men det ville seg ikke.

Real Madrid hentet seg inn mot slutten og sto løpet ut. Til tross for seieren er det fortsatt luke på tabellen opp til Atlético og Barcelona. Villarreal ligger åtte poeng bak, med én kamp mindre spilt. Vallecano ligger med sine ni poeng på sisteplass i La Liga.