Etter intense forhandlinger mellom Norges Håndballforbund, Elverum og Christian Berge er det etter det Aftenposten erfarer klart at sistnevnte blir Norges nye landslagssjef. Men i første omgang bare frem til VM-kvalifiseringen mot Østerrike i juni.

NHF har annonsert pressekonferanse fredag klokken 11. I innkallelsen heter det: Møtet vil inneholde informasjon om flere svært godenyheter for norsk håndball, både på kort og lang sikt.

Kort sikt handler om Christian Berge, som har hatt en positiv arbeidsgiver i Elverum Håndball. Men Elverum er med i kampen om seriegullet og har ikke hatt lyst til å gi helt slipp på treneren som har gitt dem både serie— og cupgull. Denne uken har Elverum og NHF forhandlet om en delt løsning frem til sommeren.

Ny løsning til sommeren?

Elverum tegnet nettopp ny treårskontrakt med Berge, som på sin side aldri har lagt skjul på at den ultimate drømmen er å trene Norges landslag.

Daglig leder i Elverum, Jostein Borkhus, ønsker ikke å si om Berge har en klausul i avtalen som gjør at han kan si opp kontrakten med klubblaget hvis han får tilbud om å trene landslaget.

Det er bare en uke siden Robert Hedin ble tvunget til å gå av, og NHF har hatt det svært travelt med å få på plass en ny løsning. Allerede mandag skal A-landslaget på samling i Göteborg sammen med tre av yngrelandslagene.

Alt tyder på at A-laget der skal ledes av Christian Berge, med Glenn Solberg som assistent. Trolig fortsetter Zeljko Tomac som såkalt trenerressurs.

Det mest spennende med pressekonferansen blir om NHF kan presentere en enda større fisk enn Christian Berge som skal inn i landslagsteamet fra sommeren av.

Eller har NHF bare ikke hatt tid til å tenke lenger enn til de to kampene som vil avgjøre om Norge kommer til VM i 2015?