Det burundiske kvinnelandslaget i sjakk har ikke møtt opp i spillelokalet de to siste rundene av sjakk-OL. Nå vet ikke arrangøren i Tromsø hvor de er, skriver VG.no.

På bakgrunn av det kan laget bli eksludert fra turneringen. Arrangørene har forsøkt å nå Burundi-laget på hotellet de bor på, men har ikke lykkes. Nå er laget sporløst forsvunnet fra turneringen.

— Vi ble i dag gjort oppmerksom på at det burundiske kvinnelandslaget ikke har stilt til de to siste rundene. Hvis de ikke tar kontakt med TAP-kontoret nå snarlig, vil laget med stor sikkerhet bli utestengt fra turneringen, sier pressesjef Morgan Lillegård til iTromsø.

— Grunn til bekymring

Lillegård sier det vil bli et møte med lagledelsen for å informere om de blir utestengt.

— I kveld eller i morgen tidlig vil det bli et møte med den burundiske lagledelsen for å informere dem om avgjørelsen, sier han til iTromsø.

— Det at et lag fra Burundi ikke møter opp, det kan gi grunn til bekymring. Vi vet ikke hva som har skjedd eller hvor de er. Vi skal snakke med andre lag for å forsøke å finne ut av det og få mest mulig informasjon. Vi har en sikkerhetsgruppe som diskuterer dette. Men vi har ingen indikasjoner på at det har skjedd noe med dem, sier assisterende turneringsdirektør Morten Sand i sjakk-OL tilVG.no.

Saken ble gjort kjent på en internasjonal pressekonferanse i Mackhallen lørdag ettermiddag.