Levanger-Follo 3-1

Med 2-2 mot Fredrikstad, 0-0 mot Sandnes Ulf og ikke minst 3-1 borte mot Sogndal har Levanger vist at de har noe å gjøre i 1.divisjon etter fem poeng mot antatte topplag. Og da et Follo-lag i storform fikk pryl for aller første gang denne sesongen har virkelig reist seg etter en tung start. Null poeng og null mål på to kamper har blitt til åtte poeng og åtte scoringer på de fire neste. Sånt gir selvtillit på Moan.

— Det gir absolutt selvtillit, men denne oppturen kommer ikke av seg selv. Vi har jobbet hardt for hverandre både i kamp og på trening for å snu en vanskelig start. Så lå vi under 0-2 mot Fredrikstad før vi snudde det, og har fått til å vende det ,sier Levanger-trener Andreas Holmberg til Adresseavisen.

Vil ikke være selvgod

Han er trener for en klubb som ønsker å danke ut Ranheim for å etablere seg som Trøndelags nummer to-lag bak Rosenborg i løpet av 2017. Enn så lenge er målene innfridd på et tidligere stadie med åtte poeng mot Ranheims fire etter seks serierunder.

— Ranheim er et bra lag, de kommer til å bedre seg utover. For oss handler denne sesongen først og fremst om å etablere seg på dette nivået. Nå har vi vunnet to fotballkamper, men vi er ikke verdensmestere. Vi må ikke tro at det kommer av seg selv, men fortsette den gode jobben vi har gjort hittil, sier Holmberg.

Sandmæl-show

Som i går var vitne historiens første trepoenger på 1. divisjonsnivå for Levanger. Et ballbesittende Follo-lag tok kontrollen i 1. Omgang, men det var hjemmelaget som scoret først da Vegard Braaten satt sitt første mål i den hvite og røde drakta, etter assist fra Simen Sandmæl. Som hadde lekeshow før han assisterte da Adri Lopez doblet ledelsen like etter pause. Follo reduserte etter 59 minutter, men Bendik Bye ga bortelaget et skudd for baugen med 3-1-scoringen under 100 sekunder senere.

— Det var veldig viktig for oss å få den siste scoringen så fort. Vi skapte flest sjanser og vant fortjent. Ellers er det godt å få i gang spissene i Vegard (Braaten) og Bendik (Bye), scoret sitt tredje på to kamper, sier Holmberg.