Sørkoreaneren Son Heung-mins langskudd fem minutter før pause bidro til å sende Tottenham videre til 4. runde i den engelske FA-cupen onsdag kveld.

25 minutter etter pause ble det også 2-0 da belgieren Nacer Chadli puttet foran drøyt 30.000 tilskuere. Pasningen kom fra Son og skled rett gjennom Leicesters forsvar. Son var en toneangivende spiller for Tottenham gjennom hele kampen.

Tottenham slo Leicester fullt fortjent etter en sterk bortekamp. Det var tredje gang lagene møttes på 11 dager.

Det endte uavgjort 2-2 i den første 3.-rundekampen, mens Leicester vant 1-0 i seriekampen på White Hart Lane. Leicester-manager Claudio Ranieri gjorde ni endringer fra den kampen, Tottenham-manager Mauricio Pochettino åtte.

Målfarlige spillere som Jamie Vardy og Harry Kane startet på benken onsdag, men begge ble byttet inn.

Målet til Son var av den flotte sorten. Sørkoreaneren kunne sikkert ha valgt annerledes, men han valgte å skyte, og ballen føk inn som en rakett bak Leicesters målmann Kasper Schmeichel.

– Det var en fantastisk prestasjon av laget, og jeg er veldig glad på vegne av spillerne og tilhengerne, sa Pochettino.

– Vi dominerte og styrte kampen, og vi scoret i viktige faser.

Leicester flyr høyt i serien, og bare målforskjellen skiller til serieleder Arsenal. Ranieri tok tapet med fatning.

– Spurs fortjente å vinne i dag, men de er et lag bygget for topp fire. Vår reise har så vidt begynt, sa italieneren.

I 4. runde i slutten av måneden skal Tottenham opp mot Colchester.