Da Brasil fikk bank 1-7 i VM-semfinalen mot Tyskland vendte supporterne på Estádio Mineirao å vende ryggen til laget sitt.

I aller størst grad fikk det utover Fred. Spissen ble møtt med en overdøvende pipekonsert fra sine landsmenn hver gang han var nær ballen, før han slukøret gikk av banen etter å ha blitt erstatte av Willian med 20 minutter igjen å spille.

I brasilianske aviser dagene etter VM-fadesen ble den store klasseforskjellen mellom Fred og tidligere brasilianske landslagsspisser som Pelé og Ronaldo gang på gang trukket frem. Han ble sett på som den store synderen i et såret land, selv om det var først og fremst forsvaret som sviktet da Brasil slapp inn ti mål i sine to siste VM-kamper.

Like etter nederlaget mot Nederland i bronsefinalen gjorde Fred det klart: Supporterne skulle slippe å se ham i Brasil-trøyen igjen. Han uttalte at han var ferdig på landslaget.

— Vi var ikke bra i de to siste kampene. Men ingen enkeltperson er ansvarlig for det. Det jeg kan si, er at dette ikke bare var Freds feil, sa Fred.

Motiveres av hetsen

Det spørs om den uttalelsen hadde effekten Fred ønsket, for i kampene han har spilt for Fluimenense etter VM har han stort sett blitt møtt av massiv pipekonsert.

Det er imidlertid ikke det overraskende ved Freds periode etter VM. 30-åringen har nemlig begynt å bøtte inn mål igjen i den brasilianske ligaen.

Fred prøvde lykken i Europa tidligere i karrieren. Fra 2005 til 2009 spilte han i Lyon. Foto: NTB SCANPIX

Natt til søndag scoret Fred to ganger da Fluiminense beseiret Palmeiras med sifrene 3-0. Dermed har den tidligere Lyon-spissen scoret fem ganger på sine syv seriekamper etter VM. Dermed kommer spørsmålet om hetsen har slått positivt ut.— Det har motivert meg. Det er flott å spille på en full stadion. Når jeg scorer får det dem til å tenke «han har scoret igjen», sa Fred til NDTV Sports etter kampen mot Palmeiras.

Fred har funnet tilbake til selvtilliten i så stor grad at han nå kommer med sjokkbeskjeden til det brasilianske folk: Han ønsker å spille for landslaget igjen.— Jeg er fokusert på Fluiminense. Dersom muligheten kommer, er jeg rolig. Det gir stolthet å spille for landslaget. Jeg vet ikke hvordan det blir, siden jeg er 30 år. Copa America (arrangeres i Chile i juni 2015, journ. anm.) og VM-kvalifiseringen er på trappene. Jeg er klar for å bidra, sier Fred ifølge uol.com.

Ingen Dunga-favoritt

Spørsmålet er om Brasils landslagssjef Dunga vil slå til nå som Fred har tatt denne kuvendingen. Fred var aldri blant Dungas mest betrodde under Brasil-trenerens forrige periode, som strakk seg fra 2006 til 2010. I tillegg valgte Dunga å ta ut Robinho, Neymar og Diego Tardelli som spisser da Brasil spilte treningskamper mot Colombia og Ecuador i landslagspausen. Brasil vant forøvrig begge de kampene 1-0. Uavhengig av landslagsfremtiden går Fred en spennende tid i møte med klubblaget. Fluiminense er nummer fire i den brasilianske serien med 17 kamper igjen å spille.