_ORH1616.JPG

TERTNES — BYÅSEN 26-23:Håndballklassikeren mellom Tertnes og Byåsen er ofte et oppgjør mellom to medaljerivaler i Grundigligaen og vinneren av oppgjøret ville – i hvert fall midlertidig – overta tabelltoppen.

Rammen før oppgjøret i Haukelandshallen var som det ofte pleier å være. Annenplass møtte tredjeplass, der kun målforskjellen skilte lagene.

Ledet an av 17 år gamle Kjerstin Boge Solaas og kaptein Maren Roll Lied storspilte blåtrøyene på egen parkett.

_ORH2095.JPG

Tett førsteomgangLagene fulgte hverandre like tett i førsteomgangen som på tabellen. Med fem minutter igjen av omgangen klarte Tertnes for første gang å øke forspranget med to mål. Like etter fikk først Kjerstin Boge Solaas og deretter Madeleine Hilby tominutters utvisninger, men bortelaget maktet likevel ikke å lukke luken.

Dermed ledet Tertnes, som måtte klare seg uten 13–11 til pause.

Mange utvisninger

Etter pause fortsatte Tertnes å stramme skruene, gjennom oppofrende forsvarsspill, effektivt angrepsspill og en god dose flaks. Bortelaget hadde flust av skudd som gikk stolpe ut, blant annet en Ida Alstad-straffe som gikk stolpe, stolpe og så ut.

På det meste ledet de blå med seks mål, men Byåsen nektet å gi opp.

Et høyt antall utvisninger – hele syv gjennom hele kampen, mot Byåsens to – gjorde at Tertnes aldri klarte å riste av seg trønderne.

Med ni minutter igjen hadde Byåsen spist opp forspranget, på stillingen 21–21. Men Tertnes ville det til slutt mest, og vant fortjent 26–23