— Vi jobber med mye av det samme i Molde og landslaget, og det må være noe tilfeldig at utfallet er blitt så ulikt, sier midtstopperen til NTB.

Direkte kl. 20.45: Malta-Norge

Forren er den eneste som har vært i troppen i samtlige kamper i Per-Mathias Høgmos første år som landslagssjef, så han bør vite hva han snakker om.

Molde har scoret flest mål (58) og sluppet inn færrest (20) i eliteserien. Seriegullet ble feiret fire serierunder før slutt. Samtidig har landslaget på de 12 kampene under Høgmo 7-21 i målforskjell.

I landslagets storhetsperiode på 1990-tallet scoret Norge over lange perioder tre mål for hvert innslupne og vant tre ganger for hvert tap. Det siste året har Norge tre baklengsmål for hver scoring og sju tap mot en eneste seier.

Selvtillit

— Landslaget møter selvsagt en helt annen type motstander, på høyere nivå. Molde er et godt lag i hjemlig liga. Vi har mye selvtillit, og vi må prøve å ta med oss det og vinnermentaliteten inn i landslaget. Selvtillit er viktig i fotball, sier Forren på vegne av de sju Molde-spillerne i troppen på Malta.

— Resultatene har ikke vært som vi ønsker, men fredag har vi en kjempemulighet til å snu det.

Det har vært vanskelig å identifisere det største problemet for landslaget. Er det måltørken (scoringssnitt på 0,58) eller den forferdelige uvanen med å slippe inn tidlige baklengsmål? I 11 av 12 kamper har motstanderen fått 1-0-scoringen, ofte i det første kvarteret.

— Det er alltid vanskelig å komme under i kamper. Fredag skal vi tette igjen. Vi skal også vise offensiv styrke, skape sjanser og score mål, men det er ikke nødvendigvis de første 45 minuttene som er avgjørende. Vi skal være tålmodige, sier Forren.

Sliter dem ut

— Vi har sett litt på Malta. Deres defensive organisering er veldig bra, men det er en jobb som tar på kreftene. Vi skal sørge for tempo, og samtidig skal vi være tålmodige. Vi kan avgjøre i siste minutt.

Tre poeng fredag vil sette det norske EM-toget på sporet igjen etter den skuffende åpningskampen mot Italia.

— Ingen tvil om at det er viktig å vinne, men ingen kamp er enkelt. Det er ikke bare å tro at vi kan komme og hente tre poeng, men vi er godt forberedt. Om vi gjør det som kreves så skal vi greie det, sier Vegard Forren. (©NTB)