Larsen Kwarasey hadde sin første trening med Rosenborg torsdag, og på fredagens trening på Lerkendal var det den ferske sisteskansen som ble drillet inn da RBK trente på defensive dødballer.

— Det er fordi han starter (mot Haugesund), sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til adressa.no.

Det betyr at Pavel Londak, som har stått i RBK-buret siden André Hansen ble skadet i bortekampen mot Bodø/Glimt, er ute av laget.

Glad for å debutere på Lerkendal

Da adressa.no snakket med Larsen Kwarasey etter torsdagstreningen var han skeptisk til om han skulle spille allerede mot Haugesund.

— Det er selvsagt treneren som avgjør hvem som spiller mot Haugesund på lørdag. Men jeg kommer fra en annen tidssone nylig, i tillegg til at dette var min første trening i RBK, sa han da.

Slik blir det altså ikke, og det lever sisteskansen – som nylig ble hentet fra Portland Timbers – godt med.

— Det er gøy. Jeg kom for å spille fotball, og at det skjer så fort er bare moro, sier han til adressa.no.

Spesielt liker han at han får Rosenborg-debuten hjemme på Lerkendal.

— Det er hyggeligere å debutere her enn på en eller annen liten bane et annet sted i Norge, sier den tidligere Strømsgodset-keeperen.

Ikke selvskrevet

Til tross for startplass mot Haugesund er ikke Larsen Kwarasey selvskrevet i Rosenborg-buret. Treneren er fornøyd med Pavel Londak og jobben han har gjort.

— Vi har ikke planlagt hvem som skal stå mot APOEL. Pavel har gjort en strålende jobb for oss. Men skal vi ha mulighet til å velge, så må vi få Adam i gang og det gjør vi i morgen. Det er bra for Adam, Pavel og oss. Da vet vi at alle er klare, sier RBK-treneren.

Bakenga i kamptroppen

Larsen Kwarasey har naturlig nok hatt litt jetlag siden han kom til Norge, men han hadde to dager i Oslo før han dro videre til Trondheim og nå skal det ikke være noe problem lenger.

Så får man se om kommunikasjonen mellom Larsen Kwarasey og forsvaret foran ham vil sitte som det skal.

— Det har bare vært to økter foreløpig, men jeg snakker norsk, og det er en fordel, sier han.

Det blir flere andre endringer på laget, i og med at Jonas Svensson og Anders Konradsen er suspenderte. RBK-trener Ingebrigtsen vil imidlertid ikke avsløre hvem som går inn på laget.

Han bekrefter imidlertid at Mushaga Bakenga går inn i kamptroppen mot Haugesund.

— Han er med, ja. Dere får se i morgen om han starter, sier Ingebrigtsen.