GIBRALTAR-BELGIA 0-6/NEDERLAND-FRANKRIKE 0-1/SVERIGE-BULGARIA 3-0/FÆRØYENE-PORTUGAL 0-6

Belgia-spissen Christian Benteke sto for en historisk prestasjon i mandagens kamp mot Gibraltar i VM-kvalifiseringen.

Benteke scoret nemlig etter syv sekunder, den raskeste scoringen noensinne i en VM-kvalifiseringskamp.

Til slutt vant Belgia 6-0. Benteke scoret til slutt hat-trick, mens Axel Witsel, Dries Mertens og Eden Hazard sto for de øvrige scoringene.

Det var faktisk Gibraltar som tok avspark i kampen, men hjemmelaget mistet raskt kontrollen over ballen, og det tok ikke lang tid før Benteke hadde funnet nettmaskene.

Dermed er en 23 år gammel rekord slettet. Tidligere var det San Marino-spiller Davide Gualteri som hadde den raskeste scoringen, etter å ha brukt 8,3 sekunder i en kamp mot England i 1993. Christian Benteke spiller for øyeblikket i Crystal Palace. Han ble solgt fra Liverpool i sommer, etter å ha skuffet stort i Merseyside-klubben.

Sterke reaksjoner etter ny Olympiatoppen-avsløring: — På utenlandsk kalles det korrupsjon.

Pogba-langskudd

Et godt skudd av Manchester United-stjernen Paul Pogba og en påfølgende svak keeperprestasjon ga Frankrike 1-0-seier over Nederland i VM-kvalifiseringen mandag.

Nederlands keeper Maarten Stekelenburg, til daglig burvokter i Premier League-klubben Everton, vil neppe minnes mandagens storkamp i Amsterdam med mye glede. 34-åringen burde ha stoppet Frankrikes matchvinnende scoring.

Paul Pogba svarte på tiltale med langskudd i Amsterdam. Foto: REUTERS

Den kom halvtimen ut i første omgang, da Manchester United-profilen Paul Pogba fikk tid og rom til å skyte fra distanse. Skuddet som fulgte var ikke av de aller beste, men Stekelenburg slapp likevel ballen forbi seg etter å ha vært innom den med hånden.Til den nederlandske målvaktens forsvar skal det sies at ballen flakket etter å ha forlatt Pogbas fot.

Med seieren topper Frankrike gruppe A i den europeiske VM-kvalifiseringen. Sverige, som slo Bulgaria 3-0 hjemme mandag, har samme antall poeng og lik målforskjell. Nederland følger deretter, tre poeng bak tetlagene.

BILDENE SOM HAR VAKT OPPSIKT :Stjernespillerens forklaring gjør det enda mer forvirrende

Sverige med komfortabel seier

Sverige slo Bulgaria 3-0 og har fått en fin start på VM-kvalifiseringen i den sterke gruppe A.

Etter 1-1 hjemme mot Nederland, ble det «bare» 1-0-seier borte mot Luxembourg sist fredag.

Etter dem kampen var det mange kritiske svenske røster å høre. Mange har sagt at laget ikke er verdt noe som helst etter at Zlatan Ibrahimovic ga seg på landslaget etter sommerens EM-sluttspill i Frankrike.

Det er en sannhet med visse modifikasjoner. Det er tross alt blitt sju poeng og en målforskjell på 5-1 etter tre spilte kamper under den nye landslagssjefen Janne Andersson.

Mot Bulgaria var Sverige gode i første omgang på Friends Arena i Stockholm. Ola Toivonen gjorde 1-0 etter 39 spilte minutter, og helt på tampen av omgangen ble det 2-0 ved Oscar Hiljemark.

12 minutter ut i annen omgang kom 3-0. Denne gangen var det stjerneskuddet Victor Nilsson Lindelöf som scoret. Den 22 år gamle Benfica-spilleren spilte sin landskamp nummer ni.

Ronaldo i skyggen av 20-åring

Cristiano Ronaldo måtte finne seg i å spille andrefiolin bak spissmakker Andre Silva da Portugal slo Færøyene 6-0 i VM-kvalifiseringen mandag.

Fredag scoret Ronaldo fire ganger da Andorra ble slått 6-0, men mandag var det den 20 år gamle Porto-spissen Silva som stjal overskriftene.

Silva brukte de 37 første minuttene av åpningsomgangen i Torshavn til å score ekte hat trick. Før mandagens hadde unggutten aldri scoret mer enn ett mål i én og samme landskamp for hjemlandet.

Cristiano Ronaldo ville også bidra til festen og la på til 4-0 etter pause, før Joao Moutinho og Joao Cancelo fastsatte sluttresultatet til 6-0 med hver sin fulltreffer rett før slutt.

Annen omgang ble for øvrig en ren transportetappe for et portugisisk lag som står med seks poeng etter tre kamper i VM-kvalifiseringen. Det gir annenplass i gruppe B, tre poeng bak ledende Sveits. Sistnevnte slo Andorra 2-1 borte mandag.

Færøyene var på sin side ubeseiret i kvalifiseringen foran mandagens braktap. Fire poeng er øynasjonens fasit så langt.

Hør siste utgave av Aftenpodden Sport, en sykkel-VM-spesial: Ekspertene enige — Kristoff vinner ikke gull.