Mini Jakobsen gleder seg til cupsemifinalen mellom Rosenborg — Bodø/Glimt. - Vi har alle to hjertekamre, så det er plass til begge lagene i hjertet mitt, sier den tidligere vingen.

Rosenborg, som allerede er seriemester, er store favoritter i onsdagens semifinale på Lerkendal.

— Seier for meg, uansett utfall , gliser Mini.

Han spilte for begge klubbene (Glimt 1984-1987, Rosenborg 1988-1990 og 1994-1999), men titlene i en suksessrik karriere hanket han inn med RBK.

Jahn Ivar «Mini» Jakobsen spilte for Glimt frem til 1988-sesongen. Da forlot han Bodø og satte kursen mot Lerkendal der han raskt ble en publikumshelt. Foto: NTB scanpix

— Jeg tror fort dette blir jevnere enn den vanlige mannen som ser på tabellen tror. Jeg så Glimts kamp mot Haugesund, og de var ikke langt unna å ta med seg poeng. Skal Glimt nå finalen, må det stokke seg for RBK offensivt, mener den tidligere landslagsspilleren.I 1991 tapte Rosenborg (uten Mini, som spilte for Young Boyes) cupfinalen mot Strømsgodset. Drammenserne rykket ned samme sesong. Glimt står i fare for å miste plassen i eliteserien.

— Vi får håpe det ikke blir nedrykk med Glimt, for da blir høsten en nedtur i stedet, selv om man skulle ta seg til finalen, sier Jahn Ivar Jakobsen.

Tilbakeblikket:

Mistet status

Han mimrer gjerne tilbake til gamle triumfer, selv om det er en semifinale han husker aller best.

— Semifinalen i 1988 mot Start. Det var 22.000 tilskuere på Lerkendal i øsende regnvær. Jeg scoret to mål i 5-0-seieren, sier Mini.

Cupen har ikke lenger den samme statusen som da Mini selv spilte, men selve finalen sørger for utsolgt Ullevaal stadion.

— Cupen betyr ikke like mye lenger. Det er 1., 2. og 3. runde som er viktigst, da strømmer publikum til når de beste møter lag lenger ned i divisjonssystemet. Tilskuertallene går ned i noen runder, før cupfinalen er den store festen. Jeg vet om veldig mange trøndere som er klare for cupfinalefest. Jeg husker vi slo Kongsvinger i semifinale på Lerkendal foran 27.000 tilskuere. Det hadde man slitt med å klare i dag, sier Mini.

Minner om San Marino

Norsk Tipping gir bare 1,25 ganger pengene dersom Rosenborg vinner. En Glimt-seier gir hele 7,50 i odds.

— Alle slike kamper lever sitt eget liv. Det sto jo 1-1 mellom Norge og San Marino en periode. Jeg tror det var mange som trodde på det, men det skjedde jo likevel, selv om det til slutt med 4-1-seier for Norge, sier «luftens baron».

Bodø/Glimt har vunnet cupen to ganger. Første tittel ble vunnet i 1975. Triumf ble det også i 1993. RBK har hele ti cupgull, senest i fjor.

I den andre semifinalen, som spilles torsdag, møtes Strømsgodset og Kongsvinger på Marienlyst stadion i Drammen. SIF-seier gir 1,42 i odds. Dersom førstedivisjonslaget KIL vinner, får du 5,95 ganger innsatsen tilbake. (©NTB)