Med mor, far og besteforeldre på tribunen på Lerkendal leverte Anders Ågnes Konradsen en meget solid forestilling i cupsemifinalen mot Bodø/Glimt onsdag kveld.

— Det er artig å vise seg frem for slektningene. De har allerede bestilt billetter og er klare til Ullevaal, sier Konradsen til adressa.no.

Det var riktignok uten stor risiko, i og med at lillebror Morten er Bodø/Glimt-spiller, og familien derfor ville vært representert i cupfinalen uansett. At det ble storebror og Rosenborg som ble belønnet med Ullevaal-tur var slett ikke ufortjent.

10-0 i sjanseprotokollen viser at bortelaget i bunn og grunn var langt unna å overraske på Lerkendal.

— Det var artig å spille utpå der til tider. I hvert fall i første omgang, da hadde vi bra kontroll. Vi spilte rundt dem og kom til noen sjanser. Så ble det litt tungt utover i andre. Det var to slitne lag på en tung gressmatte. Men vi var solide 90 minutter gjennom, og slapp ikke til noe, sier Ågnes Konradsen.

(for abonnenter)

Mental jobb

Han ble belønnet med en 7-er på adressabørsen, og ble kåret til Dagens Ivers for prestasjonen. Selv er midtbanesentralen mer måteholden.

— Jeg er ok fornøyd. Jeg gjorde en del bra, og så var det en del unødvendig slurv, spesielt i andre omgang da det ble tomt. Men alt i alt var det ok.

— Jeg hadde noen dumme som irriterer meg, men ellers bra.

- Er det det du går og tenker på etter kamp, selv om du har gjort det bra?

— Ja, det irriterer meg, det skal jeg ærlig innrømme. Man har en tendens til å overfokusere på det negative. Det er vel en mental greie jeg må jobbe med selv. Man kan ikke treffe på alt alltid. Selv om det er noen pasninger som går ut, så må man ta med seg det positive, sier Ågnes Konradsen.

(for abonnenter)

Endelig startplass

I motsetning til Rosenborg har ikke 26-åringen den spesielt store cupfinalehistorikken. Han var med i fjor, da han fikk et 20 minutter langt innhopp i finaleseieren over Sarpsborg.

— Jeg håper jeg kan få mer enn et innhopp i år og ser frem til det, sier han.

Mulighetene er åpenbart gode. Ågnes Konradsen har vært et sikkerstikk for trener Kåre Ingebrigtsen gjennom hele sesongen.

— Ja, jeg forbereder meg på at jeg skal spille hver kamp. Det er utgangspunktet.