Statistikksenter Eliteserien:

Da Kongsvinger fikk straffespark på stillingen 2-1 til Stabæk oppsto det en situasjon som til manges forundring endte med at Kongsvinger-trener Tony Gustavsson ble vist på tribunen.

— Jeg forsøkte å få kontakt med vår lagkaptein for å få ham til å spørre dommeren om det ikke skulle vært utvisning i straffesituasjonen. Det finnes noe som heter målsjanseutvisning, og det var en klar målsjanse. Jeg fikk ikke kontakt med Yngvar og gikk to steg ut av teknisk sone for å rope til ham. Da kom 4. dommeren og sa at det var slutt for meg og at jeg skulle på tribunen , sier Gustavsson fortvilet etter kampen.

Nektet bytte

Ikke nok med at svensken måtte ta den tunge veien til tribunen, men han ble også nektet å gjøre et taktisk bytte før straffesparket.

— Jeg ville sette inn vår førstestraffeskytter Olav Tuelo Johannesen, men 4. dommeren sa at vi ikke fikk bytte fordi jeg skulle på tribunen, sier svensken oppgitt.

At Kjell Rune Sellin bommet på straffesparket gjorde ikke situasjonen noe bedre for Kongsvinger-treneren.

— Det er for jævlig. Jeg bannet ikke eller kjeftet på dommeren, jeg forsøkte bare å få kontakt med min kaptein. Det er første gang jeg har blitt bortvist på 12 år som trener, og det er synd det skal gå ut over spillerne, sier han.

Ærlig forsøk

Men selv om Kongsvinger nå ligger ni poeng bak sikker plass på tabellen har ikke svensken gitt opp håpet om å sikre plassen i eliteserien.

— Jeg synes spillerne gjør en god prestasjon i dag, men vi får det vanskelig mot et så pasningssterkt lag som Stabæk. Det er klart det ser mørkt ut nå, men så lenge det finnes en teoretisk mulighet for å klare oss skal vi gi det en ærlig sjanse, avslutter han.

(Artikkelen fortsetter)

Kongsvinger — Stabæk: Målene VIDEO: Målene Kongsvinger - Stabæk 1-2