CHELSEA-GALATASARAY 2-0 (3-1 SAMMENLAGT):

Arsenal og Manchester City er allerede slått ut.

Manchester United står i fare for å følge etter onsdag kveld.

Men Chelsea og Champions League-eksperten Jose Mourinho er i hvert fall videre etter det som ble en lekende lett økt på Stamford Bridge.

For Galatasaray ble aldri noen målestokk. Chelsea vant kontrollert 2-0 og er videre til kvartfinalen i Champions League med 3-1 sammenlagt.

– De andre lagene har hatt vanskelige kamper og vi vet ikke hva som skjer med United ennå, sa Frank Lampard etter kampen.

– Kampen var akkurat som vi ønsket. De var en tøff motstander. Vi hadde et greit resultat fra kampen i Tyrkia, men de truet oss nesten ikke i dag, sa Lampard.

SLET: Didier Drogba og Galatasaray var sjanseløse mot Chelsea. Her er det Frank Lampard som styrer. Foto: NTB scanpix

Drogbas hjemkomstForhåndshypen handlet stor grad om 36 år gamle Didier Drogba, den gamle Chelsea-helten som headet og skjøt klubben til Champions League for to år siden. Og som hadde pene fire mål på sine fire siste Champions League-kamper på Stamford Bridge.

Klubblegenden ble presentert som "the man who won everything". Han ble møtt med stående ovasjoner fra Chelsea-fansen. Et massivt brøl fra Galatasarays 3100 tilreisende supportere. Og en varm klem fra Jose Mourinho, manageren som hentet ham til London sommeren 2004. Så var det slutt på rausheten.

– Han hadde en sjanse mot slutten, men det var en veldig kontrollert og profesjonell kamp fra vår side, sa Frank Lampard.

En tilårskommen spiss overlot scenen til en annen tilårskommen spiss: Samuel Eto'o (33) fikk tillit fra start, kameruneren takket og bukket, og sendte vertene i ledelsen etter tre minutter.

Eden Hazards forarbeid var praktfullt. Oscars pasning var presis. Og alene med keeper Fernando Muslera gjorde ikke Eto'o noen feil.

Men Galatasarays naive forsvarsarbeid var ikke like vakkert.

Bommet på alt

Chelsea ledet, de hadde full kontroll, noe de hadde gjennom hele førsteomgang, og gjestene fra Tyrkia hadde lite å by på.

Og Drogba? Ivorianeren gikk sjansen på frispark. Men det gikk laaaang, laaaangt over mål og traff ironisk nok banneret med "DROGBA LEGEND" på andre tribune-nivå.

36-åringen bommet. Men det gjorde ikke Chelsea-midtstopper Gary Cahill da han tre minutter før pause økte ledelsen til 2-0. Frank Lampard slo hjørnesparket og John Terry headet hardt mot mål. Keeper Muslera reddet, men måtte gi retur, og da hadde Cahill en enkel jobb med å sette ballen i mål.

2-0 til Chelsea og Galatasaray måtte ha to mål i andre omgang for å avansere til Champions Leagues kvartfinale.

Kan bli historisk

Men Roberto Mancinis lag hadde lite å svare med. Galatasaray var fryktelig svake, de hadde absolutt ingenting å stille opp med og de lot Chelsea dominere. Den eneste spenningen var hvorvidt Chelsea ville bruke krefter for å jage et mål eller to til.

Chelseas avansement var aldri truet og blir, som i 2012, Englands håp i Champions League — hvis da ikke Manchester United slår ut Olympiakos på Old Trafford onsdag kveld.

Dermed har Jose Mourinho muligheten til å skrive fotballhistorie, og bli den første manageren som vinner Champions League med tre forskjellige klubber. Portugiseren har tidligere klart det med Porto og Inter.

FAKTA

Chelsea (England) – Galatasaray (Tyrkia) 2-0 (2-0), sammenlagt 3-1

Mål: 1-0 Samuel Eto'o (4), 2-0 Gary Cahill (42).

41.000 tilskuere.

Real Madrid (Spania) – Schalke (Tyskland) 3-1 (1-1), sammenlagt 9-2

Mål: 1-0 Cristiano Ronaldo (21), 1-1Tim Hoogland (31), 2-1 Ronaldo (74), 3-1 Alvaro Morata (75).