Det er den britiske avisen The Mirror som skriver dette. Avisen opplyser at den ene er landslagsspiller for England. Den andre som snart står frem spiller også i Premier League, den engelske toppdivisjonen.

Stemmer opplysningene vil de to være de første som står frem som homofile mens de spiller i Premier League. Avisen navngir ikke spillerne.

— Noen må være de første. De vil være helter hvis dette stemmer, sier den profilerte Brann-supporteren og homoforkjemperen Gjert Moldestad til Bergens Tidende.

Han påpeker at saken per i dag må regnes som spekulasjoner, all den tid ingen har stått frem foreløpig.

— Men dersom dette stemmer og de faktisk står frem, vil de være rollemodeller for veldig mange, spesielt for de unge. De vil tenke at «oi, herlighet, da er det faktisk mulig», sier Moldestad.

At det finnes homofile blant Premier League-stjernene overrasker ham ikke et sekund.

— Jeg vil tro at det er mange homofile blant Premier League-spillerne, når vi vet at en viss prosentandel blant befolkningen ellers er homofile, sier Moldestad.

LES OGSÅ: Robbie Rogers kan bli VMs eneste åpne homofile. Det skal Putin få merke.

Støtte fra klubbene og FA

Mirror skriver at spillerne har planer om å fortelle om sin legning før starten av neste sesong. Spillerne skal ha fortalt om legningen sin til familie og venner, og de får støtte av sine respektive klubber samt av Det engelske fotballforbundet (FA).

— Stigmaet er helt borte, og folk aksepterer mye mer i dag, sier en anonym kilde til Mirror.

— Å være homofil er det siste tabuet på dette nivået i fotballen. Det har alltid vært en machoidrett, og det kan være en aggressiv holdning på tribunene. Men endelig snur det, og stadig flere idrettsfolk står frem som homofile, sier kilden.

Ifølge Mirror valgte en kjent fotballspiller å stå frem som homofil overfor venner i 2011. Han opplevde deretter å få bilen sin tilgriset med et homofobisk ord, og spilleren tviler nå på om han ønsker å stå offentlig frem.

Spillselskap inviterte til veddemål om eliteseriens første homofile spiller -fikk massiv kritikk.

Fashanu-tragedien

I 1990 sto Justin Fashanu frem som homofil. Den tidligere Norwich- og Nottingham Forest-spilleren opplevde skitkasting både fra andre spillere og fans, og i 1998 tok han sitt eget liv, 37 år gammel. Fashanu hadde da blitt anklaget for seksuelle overgrep.

Etter dette har ingen mannlige spillere på toppnivå stått frem som homofile mens de har vært aktive fotballspillere. Tidligere Aston Villa-spiller Thomas Hitzlsperger fortalte om sin homoseksuelle legning i fjor, men det var først etter at han hadde lagt opp.

I andre idretter har flere briter stått frem som homofile, deriblant stuperen Tom Daley og rugbyspillerne Keegan Hirst og Gareth Thomas. Stadig kommer det meldinger om idrettsutøvere som står frem. Den amerikanske OL-medaljøren i fristil, Gus Kenworthy, valgte torsdag å gå ut med at han er homofil.

— Målet må være at det ikke skal spille noen rolle hvilken legning man har og hvem man er glad i. I kvinnefotballen er ikke dette lenger et tema, påpeker Gjert Moldestad.