Marouane Fellaini ble med David Moyes fra Everton til Manchester United. Nå forteller belgieren at han tok til tårene da han forsto at Moyes hadde fått sparken som United-manager.

Etter bare ti måneder fikk Moyes sparken. Den tidligere Everton-manageren hadde fått en seksårig avtale da han erstattet Alex Ferguson som manager på Old Trafford.

— Da han dro, var jeg trist, sier Fellaini til magasinet So Foot.

— Vi hadde hørt ting både på radio og fjernsyn. Det tok fart etter et tap mot Everton. Jeg visste ikke om det var sant eller ikke. Da jeg ankom kantina (på treningsfeltet) dagen etter, så jeg så ham i dress, ikke treningsdress. Da sa jeg til meg selv «dette er slutten», sier Fellaini.

Nesten reservepappa

Og det stemte. Moyes var ferdig etter en elendig periode som manager for de røde djevlene.

— Det var rart. Etter at jeg hadde spist, fortalte han meg nyheten. Slik er fotballen. Det kom tårer. Det er normalt. Jeg er bare et menneske. Jeg hadde jobbet med ham i seks år. Han var ingen reservepappa for meg, men det var ikke langt unna. For han hjalp meg mye, sier Fellaini.

Gjort til synder

Han kostet United hele 27,5 millioner pund da han ble hentet fra Everton. Enkelte ga Fellaini skylden for de svake resultatene under Moyes.

— I min første sesong i Manchester presterte ikke laget og jeg ble gjort til synder. Alt var Fellainis feil. Dersom du lar deg påvirke av slikt (kritikk), synker du. Det ødela meg på mange måter, sier Fellaini.

Etter en tung start under den nye manageren Louis van Gaal, har Fellaini løftet seg til å bli en viktig spiller for United. (©NTB)