To scoringer i de siste treningskampene, lover godt for Bård Finne en uke før Bundesligaen starter opp igjen.

Siste test

Lørdag fikk 19-åringen en hel omgang for FC Köln i sin favorittposisjon, som spissmakker med Simon Zoller.

Kampen mot Wehen endte til slutt med 3-0 seier over laget som spiller på tredje nivå i tysk fotball.

— Vi stilte med to ulike lag i de to omgangene. Jeg tror det var en siste test for alle i troppen før ligaen starter opp, sier Finne.

Med en god oppkjøring i vinterpausen og mye spill i treningskampene, synes Finne at han har fått vist seg frem på en god måte.

Flere formasjoner

Tidligere har Finne slitt litt med å finne seg til rette i 4-1-4-1 formasjonen til Köln. I de siste treningskampene har imidlertid treneren testet ut ulike formasjoner.

— Flere formasjoner har fungert bra for oss. Med tre seiere i oppkjøringen, lover det bra. Jeg trives best som spiss sammen med en annen, men jeg kan også finne meg til rette som enslig spiss og som offensiv kant.

19-åringen tror nettkjenningene i treningskampene teller meget positivt.

— Jeg tar med meg selvtillit ut av vinterpausen. Forhåpentligvis har det også en positiv effekt i forhold til å vise seg frem og bidra for laget.

Spilt gjennom

Finne forklarer at han jobber hardt hver eneste dag for en plass på laget.

— Jeg må ta vare på de sjansene jeg får på trening og i kamp for å få mer spilletid. Da utvikler jeg meg også som fotballspiller.

Han legger vekt på at han har en optimal treningshverdag og omgir seg med mange gode spillere. Kjemien med de andre er god, både på og utenfor banen. Noe de siste scoringene er et bevis på.

— Dette har vært typiske spiss-avslutninger, der ballen blir spilt gjennom og jeg kommer alene med keeper, forklarer Finne.

Første kamp for FC Köln er mot Hamburg borte.

— Jeg føler meg i bra form. Det blir en spennende uke. Laget får vi kanskje samme dag eller dagen før.