Slapp inn mål i det 95. minutt, men vant på straffer

Brentford – Swindon 5-4 på straffer (3-3 etter ordinær tid og ekstraomganger, sammenlagt 4-4):

Opprykkskvalifiseringen i England har det med å skape helt spesielle fotballøyeblikk. Semifinalereturen på Griffin Park mandag, der en kamp i finalen om opprykk til Championship sto på spill, var slett ikke noe unntak.

94 minutter var spilt. Brentford ledet 3-2 i kampen og 4-3 sammenlagt. De var på vei til opprykksfinale på Wembley. Gary Roberts svingte inn et hjørnespark fra høyre. Det var kaos foran Brentford-målet, men avslutningen ble reddet på streken. Rösler slapp med skrekken. Trodde alle. Men ballen gikk ut til en ny corner. Roberts la inn igjen. Høyt over alt og alle kom Aden Flint flygende. Han skallet ballen i nettet og sendte kampen ut i ekstraomganger.

Dramatikken startet allerede i første ordinære omgang da Swindons Birmingham-innlånte Adam Rooney scoret selvmål. Donaldson økte ledelsen, men Rooney scoret riktig vei like etter pause. Donaldson gjenopprettet tomålsledelsen, før Joe Devera reduserte før timen var spilt. Så dukket Flint opp og laget forlenget spilletid.

Det er ikke første gang Brentford opplever overtidsdrama denne våren. I siste serierunde hadde de et straffespark på overtid, som ville gitt opprykk om det gikk i mål. I stedet gikk skuddet i tverrliggeren og Doncaster kunne kontre. De løp like godt ballen i mål og stakk av med opprykket selv. Også i første kvaliksemifinale fikk Brentford straffe på overtid. Denne gangen gikk ballen i mål og de kunne ta et sterkt 1-1-resultat med seg hjem til mandagens returkamp.

Ekstraomgangene var, som man kunne forvente, en ekstremt nervepirrende og lite velspilt affære. Swindon fikk utvist Nathan Byrne. I annen ekstraomgang hadde hjemmelagets spisstjerne Clayton Donaldson to gigantiske sjanser, men keeper Wes Foderingham, som spilte en stor kamp, reddet mesterlig ved begge anledningene.

Dermed gikk kampen til straffer.

Joe Devira åpnet straffesparkkonkurransen for bortelaget. Han scoret sikkert, før hjemmelagets Sam Saunders kom frem og kopierte Devira. Swindon fortsatte å stole på de som hadde scoret i kampen og sendte midtstopper Flint frem. Han snublet i tilløpet, men scoret likevel. Ballen fløy i mål, like inne ved stolperoten. Et aldri så lite flaksemål, men de teller også. Så var det Paul Hayes’ tur. Også han scoret.

Toppscorer James Collings var nestemann ut for Swindon. Med imponerende presisjon plasserte han ballen i hjørnet. For hvert straffespark ble stemningen mer spent og presset på skytteren større. Ikke at det så ut til å affisere Harvey Dean. Brentford-stopperen klinket sitt spark midt i mål.

19-årige Miles Storey var nestemann ut. Han gikk for et slapt skudd langs bakken og keeper Moore reddet enkelt. Tony Craig var nestemann ut og skjøt ballen trygt i vinkelen. Dermed var det opp til Gary Roberts å holde bortelaget i kampen. Det klarte han greit.

Adam Foreshaw fikk dermed sjansen til å sende Brentford til Wembley. Han banket ballen i nettaket. Sekunder senere var gressmatten full av folk.

I finalen møtes Brentford og Yeovil Town. Yeovil slo ut Sheffield United.