LA MANGA: Listen teller 25 navn fra Baardsen til Årst. Under kolonnen klubb strekker spekteret seg fra Odd Grenland til Monaco og Manchester United. Som A-landslagssjef har Nils Johan Semb aldri klapret Viking på tastaturet. Ei heller Bryne og Haugesund, for den saks skyld. Og det ikke engang når Norge rasker sammen det nestbeste fedrelandet har å tilby av fotballspillere. Spillere fra Troms i nord til Agder i sør finnes, men ingen fra fotballfylket Rogaland.

Vi regner ikke med Frode Olsen fordi målvakten paradoksalt nok ikke har én eneste registrert kamp på elitenivå i Rogaland.

Jeg ser etter kvalitet og ikke dialekt når jeg tar ut landslaget. Helst skulle vi selvsagt hatt spillere fra hele landet, og det ville vært hyggelig med et par innslag fra Rogaland. Alfi har vært der. Det samme har Egil Østenstad, men begge sliter med lite spilletid, sier Semb.

Trenger hall

Har det oppstått et tomrom etter de to?

Nei, jeg vil ikke si det. Rogaland produserer mange talenter på aldersbestemte landslag. Det går ofte i bølger og av og til er det tilfeldigheter som spiller inn, sier Nils Johan Semb til Aftenbladet.

Han vil nødig kritisere, ei heller peke på detaljer, men Semb trekker fram to vesentlige faktorer: Anleggssiden og konkurransen for å komme med på A-landslaget.

Både en fotballhall og flere kunstgressbaner i Rogaland vil styrke både toppen og sørge for at flere får sjansen til å bli gode. I tillegg er konkurransen for å komme med på A-landslaget så stor at mange ikke klarer å ta det siste steget fra å være en god elite— eller U-landslagsspiller, uttrykker Semb.

Svensson i særklasse

Er det noe galt med fotballkulturen i Rogala

Det kan jeg ikke si noe om, men Stavanger har tradisjonelt sett alltid hatt en stor fotballkultur, og det er faktisk landslagsspillere fra Viking her nede. Både Dadason og Helgason er representert, forteller Semb og glemmer for en stakket stund Hannu Tihinen.

Keepertrener Erik Thorstvedt som selv satt i direktørstolen i Viking og følte klubben på pulsen, har heller ikke han fasitsvaret.

Mye går sikkert på at Viking ikke har prestert som lag og derav ikke har produsert spillere for A-landslaget. Unntaket er Magnus Svensson, men han har vært i særklasse i Stavanger. Bjarte Lunde Aarsheim var en stund på gang, spesielt etter en flott bronsefinale i U23-EM for to år siden. Alle ventet bare på at han skulle komme skikkelig. Dessverre hadde han kun en middels sesong i fjor, sier Thorstvedt keeperkjempen som stoppet på 97 landskamper.