Han har allerede Jo Inge Berget, Stefan Johansen og den svenske superspissen John Guidetti i stallen, men Celtic-sjef Ronny Deila henter gjerne flere spillere fra Skandinavia.

Det sier han i et intervju med den skotske avisen Daily Record.

NORSK SUKSESS: Stefan Johansen har vært sentral for Celtic denne sesongen. Foto: Reuters

– Jeg har veldig gode kontakter i Norge, selvfølgelig. Og jeg har gode kontakter i Sverige og Danmark også. Det er et marked som er interessant.

Mener skandinaver tilpasser seg raskere

– En vet hva man får med skandinaviske spillere. Du får disiplin – de er omtrent som skotske spillere. Spillere fra Skandinavia tilpasser seg kjappere. De er vant til været, folket og kulturen. De har ganske likt temperament og har vokst opp med engelsk fotball på TV-en, sier Deila til avisen.

Lørdag avslørte Celtic-manageren at han gjerne vil hente Martin Ødegaard til den skotske storklubben. Samtidig har ikke Deila spesielt tro på at stjerneskuddet velger Celtic som ny arbeidsgiver.

SVENSK SUKSESS: John Guidetti har gjort sakene sine bra i Celtic-trøyen. Foto: Reuters

Men skulle Ødegaard velge en annen storklubb i Europa, skal Deila også være interessert i å hente 15-åringen på lån ut sesongen, skriver Daily Record.

Kåret til månedens manager

– Han er en veldig god spiller, men vi må stå i kø – det er 20 klubber, kanskje flere, som vil hente ham, sier Ronny Deila.

Etter en tung start på Celtic-karrieren har Ronny Deila fått sving på sakene i Glasgow. Lørdag fikk han prisen for månedens manager i den skotske serien, og Celtic topper nå tabellen.

— Fotball handler om lagarbeid. Jeg er lederen, men dette beviser at vi jobber bra sammen. Vi har jobbet veldig hardt for å få de riktige resultatene, og dette er et tegn på at vi gjør noe riktig, sa Deila ifølgeBBC.

PS! Celtic topper eliteserien i Skottland - tre poeng foran Inverness.