Norge vant firenasjonersturneringen i ishockey på hjemmebane etter å ha slått Danmark 4-1 i lørdagens avsluttende kamp.

Det var en etterlengtet norsk seier over danskene. Norge har slitt med å vinne over Danmark i de seneste møtene. Roy Johansens mannskap gikk ubeseiret gjennom turneringen. Ungarn ble slått 4-0 og Frankrike 4-2. Alle nasjonene spiller i elite-VM.

Norge stilte til kamp med veldig mange urutinerte spillere i landslagssammenheng. I forhold til VM-troppen i vår var det hele elleve nye spillere som fikk forsøke seg på et litt høyere nivå enn de er vant med.

Roy Johansen under landskampen i hockey mellom Norge og Danmark i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

– En meget bra gjennomført turnering. Det var ikke mye som trekker ned. Vi avsluttet med en god kamp mot et godt dansk lag, sa landslagssjef Roy Johansen til TV 2.– Det er veldig mange som har prestert bra. Spillerne har hatt en herlig innstilling til å spille landskamp. De nye opplever at det er et trygt og godt miljø å spille i, sa Johansen.

Sto fram

Det var likevel en veteran som skulle stå fram som en av Norges viktigste og beste spillere. Det var ikke gått ett minutt av kampen før Alexander Bonsaksen stormet i angrep og fikk pirket pucken i mål.

Tappara-backen begynner å få veldig mye rutine og har tatt flere steg oppover i sitt offensive spill i tiden han har vært i finsk ishockey.

– Vi har hatt en økning i prestasjonene og toppet det med å slå den beste motstanderen. Morsomt med seier, for det har alltid vært «hat»-kamper mot Danmark, sa kaptein Bonsaksen.

Etter 3.28 økte Storhamars Alexander Reichenberg til 2-0, et mål mange mente kanskje burde vært annullert på grunn av uregelmessig nedtak av puck.

Etter den flotte åpningen sovnet de norske spillerne litt inn og slapp danskene mer med i kampen. Steffen Frank fikk det lett da han reduserte helt mot slutten av 1. periode.

Koste seg

Bonsaksen var landslagskaptein for anledningen, og han tok ansvar da han økte til 3-1 midtveis i annen periode. Stavanger-backen Mats Larsen Mostue scoret sitt annet mål i turneringen da han økte til 4-1. Mostue var et av mange lyspunkter i det norske laget.

De norske keeperne sto en kamp hver. Lars Volden voktet målet mot Ungarn, Steffen Søberg mot Frankrike. Mot Danmark var det Lars Haugens tur. Han gjorde egentlig bare en feil i kampen og reddet 29 av 30 skudd.

– Jeg storkoste meg. Jeg synes vi spilte en veldig god 2. periode og hevet oss fra den første, sa Haugen.

Mens det var relativt glissent på tribunene i Stavanger torsdag og fredag, var det godt besatt i Stavanger Oilers' flotte hjemmearena lørdag.

Mjøndalens spillere ladet opp til søndagens viktige eliteseriekamp mot Viking med landslagshockey.