Johnsen fikk en ball i ansiktet på onsdagstreninga, og det er mistanke om at nesen er brukket.

– Vi vet enda ikke helt om det er et brudd. Hevelsen må først gå ned før vi får svar på det, sa hovedtrener Gaute Helstrup til iTromsø.

Dermed tar klubben ingen sjanser, og jobber for å få spesiallaget en maske til den kanskje viktigste spilleren på laget.

– Slik det er nå må han spille med maske, så vi håper og tror han blir klar, sier Helstrup.

– Drømmescenario

Johnsen selv er meget motivert for å få med seg oppgjøret mot Finnsnes. TUIL har vunnet samtlige ni seriekamper i 2016. Finnsnes er nummer to på tabellen – fire poeng bak ”Dalingan.”

— Jeg har veldig lyst til å spille den kampen, sier Johnsen, som har bakgrunn fra Senja, som er Finnsnes erkefiende nummer en.

– Å starte med 27 poeng på ni kamper er et drømmescenario for oss. Hadde du spurt oss om vi kunne tenke oss å stå med ni strake seirer så hadde man ikke tenkt at det kunne bli en realitet. Til nå har vi gjort rent bord, men det er ingen grunn til å ta av. Ingen rykker opp i juni, slår Johnsen fast.

Ambisjoner

Midtbanespilleren, som kom fra TIL før sesongen, har gjort et meget godt ”comeback” i TUIL-drakten denne våren.

– Vi har en god og spennende spillergruppe med gode ledere. Det gjør at vi har fått en god hverdag der hele troppen bidrar, sier Johnsen, som ikke vil si noe om TUIL blir mer aktuell å fortsette i dersom de rykker opp i 1.-divisjon. Johnsen flagget i vinter at han fortsatt har ambisjoner om spill på høyeste nivå, selv om oppholdet i TIL ikke ble som han hadde tenkt seg.

– Alle spillere vil spille på høyest mulig nivå, og jeg tror TUIL kan bli en god 1.-divisjonsklubb. Hva som skjer videre har jeg uansett ikke tenkt mye på, sier Johnsen.

Opphetet stemning

TUIL og Finnsnes kjenner hverandre godt, og det gjør ifølge Helstrup at ”det blir enda vanskeligere å komme med overraskelser til hverandre.”

— All ære til Finnsnes for at de har hatt en meget god sesongstart, sier Helstrup.

I tidligere møter har det vært opphetet stemning ikke bare på banen, men også på sidelinja mellom trenerne på benken.

– Vi har stort sett snille gutter, men jeg kan ikke love at vi blir å holde oss helt rolig hele veien. Vi er avhengige av å ha et engasjement, sier Helstrup med et smil.