Onsdag starter kvalifiseringen til OL for de norske fotballdamene. Maren Mjelde mener nivået i gruppen er jevnt.

— Jeg tenker at vi har like stor sjanse som alle de andre, så det er egentlig umulig å spå noe utfall av det. Jeg tror ikke vi kommer til å oppleve noen lignende gruppe som er såpass tøff igjen. Du kan kalle det en dødens gruppe der alle kan slå alle, forteller landslagskapteinen.

Vi har trent godt

Mjelde mener det er vanskelig å vite nøyaktig hvilken form laget er i, men konstaterer at samtlige har trent godt i forkant av kvalifiseringen.

— Det er litt vanskelig å vite helt hvilken form vi er i, siden ingen av oss er i sesong nå, bortsett fra de som spiller i utlandet. Men vi har visst om denne kvaliken i et halvt år, og samtidlige har trent godt og i de siste treningskampene har det vært gode prestasjoner, så sånn sett ser det veldig bra ut, forteller Mjelde.

— Jeg har aldri lagt ned så mye trening før, i hvert fall ikke så tidlig. Nå har jeg visst en stund at jeg skulle være klar for kvalik, og jeg føler jeg har gjort en jobb som skal holde, forteller Mjelde.

Utsolgt mot Nederland

OL-kvalifiseringen skjer i Nederland, og det er derfor kanskje ikke noen overraskelse at det kommer til å være en del publikum på tribunen når Norge møter Nederland 5. mars.

— Jeg har hørt at den kampen er utsolgt og at det vil være 15.000 på tribunen. Det gir oss en ekstra motivasjon, siden vi jenter ikke er så vant med å ha mye publikum, så det kommer nok til å trigge oss, forteller Mjelde.

Hun legger ikke skjul på at ønsket om OL står høyt.

— Det vil bety så ufattelig mye for oss, særlig siden Norge ikke klarte å kvalifisere seg forrige gang i 2012. Det er rett og slett drømmen til alle her. Vi er tre kamper unna drømmen nå, forteller Mjelde.

Selv om hun kjenner litt på nervene gleder kapteinen seg til å komme i gang.

— Man blir jo veldig spent. Vi har visst om dette lenge, og nå er vi plutselig her. Jeg kjenner på kroppen at det blir godt og endelig komme i gang, forteller Mjelde.

Disse sakene har mange andre lest i dag: