Lyn-Førde 1-0

(Aftenposten.no): De snaue tusen tilskuerne trampeklappet på Bislett da kampen var over. Armin Sistek headet inn kampens eneste mål etter 25 minutter. Hjemmelaget hadde flere sjanser og var nærmere 3-0 enn motstanderne var 1-1. Bortsett fra at Lyn sløste med sjansene, var det ingen tvil om at den nye utgaven av Lyn var på offensiven.

— Lyn så ut som et nytt lag. Ballen gikk i lengderetningen og gutta visste hva de skulle gjøre. De skapte flere sjanser i dette oppgjøret enn i de fire siste til sammen, sier daglig leder Magnus Wattne.

På tribunen satt midtbanespiller Bjørn Lidin Hansen med karantene. Han var ikke i tvil om at Lyn har løftet seg.

— Dette var oppløftende, sier han.

Ung trener

26 år gamle Jonas Rygg er blitt hovedtrener etter at den forrige, Finn Bredo Olsen, sa takk for seg. Det skjedde i forrige uke. Bredo Olsen var sliten, samtidig som at Lyn trengte noe nytt.

Rygg hadde vært hans assistent, og ble forfremmet. Nå har også Viggo Strømme, tidligere Start og VIF og sportssjef på Norges Toppidrettsgymnas (NTG), blitt forsterkning på trenersiden.

Det nye teamet består av ung friskhet, kontinuitet, faglig tyngde og erfaring.

— Drillo var veldig villig da vi spurte om han ville bidra og han sa at treningsfeltet nesten er i hagen hans, opplyser Wattne.

Vil videre

Trenerskifter gir ofte en positiv effekt, men ikke alltid. Wattne har tro på at trioen som skal ta 2. divisjonslaget videre, har så mye å komme med at det ikke blir fare for nedrykning.

— Nå blir det viktigste å komme på trygg grunn og se oppover på tabellen.

I avdeling 3 er det veldig jevnt, men Lyn er blant bunnlagene. Kan trenerskiftet bli en snuoperasjon. Mange Lyn-tilhengere håper det.

Hovedtrener er Jonas Rygg spiller vanligvis, men søndag satt han på benken i sivil.

Strømme har tidligere sittet i klubbens sportslige utvalg, men må ut av det når han nå har gått over på trenersiden.

Drillo har også mange ulike jobber, og hastet videre til TV2 for å kommentere en VM-kamp.

— Det nye trenerteamet har satt sitt klare preg på dette laget, sier også Joachim Westher Andersen, som er styremedlem i Lyn.

Han følte at entusiasmen spredte seg opp på tribunen.

PS: Strømme og Olsen har i første omgang sagt at de skal være med ut sesongen.