Hendelsen skjedde under tirsdagens møte med Inter i den italienske cupen. Inter-trener Roberto Mancini var var forbannet etter oppgjøret. Bakgrunnen var Maurizio Sarris bemerkninger mot den tidligere Manchester City-treneren.

— Folk som ham hører ikke hjemme i fotballen. Jeg reiste meg opp og spurte om de fem minuttene som ble lagt til, og han ropte "homse" til meg. Jeg ville vært stolt av å være det hvis det er sånne som ham som regnes som en mann, sa Mancini til Rai TV.

I dag skriver den britiske storavisen The Guardian at Napoli-treneren er utestengt i to kamper. Han må også betale en bot for de homofobiske bemerkningene. Den er på 20.000 euro, tilsvarende 192.000 kroner med dagens kurs.

Det ble også etterspill for Roberto Mancini etter hendelsen. Han må betale 5.000 euro, tilsvarende 48.000 kroner for å ha konfrontert Sarri, og for å være respektløs overfor fjerdedommeren.

Sarri selv har benektet homofobe uttalelser.

— Jeg var bare irritert. Jeg diskriminerte ingen. Hvis jeg brukte de ordene, beklager jeg til det homofile miljøet, sier han.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor sterke og fryktløse norske utøvere hylles, vi diskuterer Liverpool og idrettens juks og fanteri: