Molde-Sevilla 1-0, 1-3 sammenlagt:

Molde sto for en fantastisk prestasjon i Daniel Berg Hestad sin avskjedskamp, kamp nr 900. De beseiret regjerende europaligamester Sevilla 1-0 etter mål av Eirik Hestad.

Molde presset spanjolene gjennom 90 minutter. De rødkledde hadde lite annet enn sleipe triks å stille opp med, og hjemmelaget var det beste laget.

LEGGER OPP: Daniel Berg Hestad kastet nesten alle klærne opp til hjemmepublikummet etter sin aller siste kamp for Molde. Foto: NTB scanpix

Hjelp fra ovenVærgudene gjorde sitt for å hjelpe Molde. Etter førti minutter kom vinterværet til Aker Stadion.

To minutter senere fikk Mohamed Elyounoussi ballen i beina etter et innlegg av Per Egil Flo. Avslutningen gikk over mål, men var et varsel på hva som ville komme.

For minuttet senere satt Eirik Hestad inn 1-0. Joona Toivio la inn fra høyresiden og Sander Svendsen forstyrret sin oppasser i hodeduellen. Ballen falt fint til Eirik Hestad. Unggutten var iskald og bredsidet kulen til høyre for keeper.

Disiplinerte spanjoler

Den første omgangen begynte rolig. Sevilla var disiplinerte. Det var tydelig etter et kvarter spilt når Molde forsøkte seg på en kontring. Daniel Berg Hestad ble presset når han har ballen av den store spissen Fernando Llorente.

Daniel Berg Hestad fikk på seg en jakke, men måtte takke publikum uten shorts eller noe på føttene. Foto: NTB scanpix

Moldes veteran, som spilte sin 900. kamp hadde få muligheter fremover når spanjolene lå med syv i forsvarsleddet.Kampens første virkelig store sjanse kom til baskeren Llorente. Den høyreiste spissen fikk ballen av tidligere Arsenal-spiller José Antonio Reyes. Innlegget kom i en ubehagelig høyde for Llorente, som ikke traff godt. Ballen gikk i en bue utenfor mål.

Tok en spansk en

I andre omgang fortsatte Molde å angripe. Berg Hestad fikk sendt igjennom «Moi»,som med en herlig flikk passerte høyrebacken Mariano Ferreira.

Spanjolene «tok en spansk en», og begynte med skitne triks for å sikre totalledelsen på 1-3. Sevilla halte ut tiden ved hver mulighet og sparket bort ballen ved stopp i spillet.

EN HILSEN FRA FANSEN: Daniel Berg Hestad ble hyllet på Molde stadion. Foto: NTB SCANPIX

Det så ut som Daniel Carrico skulle ødelegge Berg Hestads festaften. Han fikk hodet på et innlegg og satte ballen i mål. Heldigvis for Molde blåste dommeren for offside.

To debuter

Petter Strand fikk sin Molde-debut når han ble byttet inn for Mattias Moström i de siste ti minuttene. Han gjorde seg ikke bort. Etter fem minutter fyrte Strand av et skudd like utenfor mål.

Kristian Strande fikk æren av å erstatte legenden Daniel Berg Hestad i hans siste kamp for Molde. Hele Aker Stadion reiste seg når en epoke var over. Etter kampen strippet midtbanespilleren foran det gjenværende publikum av de 7100 oppmøtte.