Det sier landslagstrener Alexander Stöckl, som nesten føler at han har fått en ny mann på laget. Den tidligere stressede trønderen, som lot seg påvirke av all viraken rundt ham, er totalt borte. Den som står igjen er en avbalansert hopper, som ikke lar seg prege av at han foran søndagens første renn i hoppuka har det største presset.

Han hoppet best i kvaliken og i duellen skal han ut mot den dårligste — Lukas Hlava fra Tsjekkia.

- Anders har virkelig utviklet seg de to siste årene. Han tåler stresset bedre enn i fjor. Det har jeg ikke sett før, sier østerrikeren.

Han mener at hopperen fra Steinkjer har fått ting på plass, mentalt, fysisk og hvordan han takler konkurranse. Derfor blir rennet i Schattenbergbakken svært spennende. Bardal kan ta sin første seier i hoppuka noen sinne.

— Jeg har da vunnet noe ler han, og sikter til kvalikrennet.

Bardal var egentlig kvalifisert på forhånd, men ville ha de hoppene. At han fikk en sjekk på vel 17.000 kroner i tillegg, hadde han ikke regnet med. Det internasjonale skiforbundet vil ikke at hoppere skal droppe kvaliken, og lokker derfor med en sum penger.

Trygge Bardal

— Jeg har stor selvtillit om dagen, forklarer Bardal. Hans stabile hopping gjennom sesongen tyder på det.

Også landslagskollega Anders Jacobsen er enig i det. Han på sin side må jobbe med å komme tilbake etter fallet i Planica i mars.

— Jeg må ikke ha for store forventninger til meg selv, sier han.

Jacobsen ble nummer 17 og etterpå måtte han skrive mange autografer. Han har fortsatt et godt navn etter sammenlagtseieren fra 2006/07. ## Endelig?

Bardal kan i en alder av 31 år få sitt virkelige gjennombrudd i hoppuka. Han har klart mye av det andre, som å vinne verdenscupen sammenlagt og bli verdensmester i normalbakken. I den prestisjefulle firebakersturneringen har det aldri holdt helt inn. Nå er han med for tolvte gang.

— Og jeg er bedre enn noensinne. Jeg har heller aldri vært så trygg, kommer det fra tobarnsfaren.

Han tror at to gode hopp som det ene han presterte i kvaliken, kan være godt nok til seier.

— Dette hoppet var ikke perfekt, men det var på et høyt nivå.

To ut

Anders Fannemel og Rune Velta ble slått ut i lørdagens kvalifisering, mens Bardal, Jacobsen, Tom Hilde og debutant Ole Marius Ingvaldsen er med søndag.

Det var skuffende for Stöckl at de to forsvant ut. Han må først og fremst sette sin lit til lagets eldste.