Midtstopper Jakob Glesnes fra Sotra er på vei til eliteserieklubben Sarpsborg 08. Det bekrefter spillerens agent, Stig Lillejord.

21-åringen har de siste sesongene spilt for FK Fyllingsdalen i 2. divisjon, men var leid ut til Åsane i 1. divisjon denne høsten.

Der imponerte Glesnes nok til at Sarpsborg nå ønsker å hente spilleren.

Stoppertalentets kontrakt hos Fyllingsdalen løper ut ved nyttår, og han står dermed fritt til å forhandle med andre klubber.

— Han er i Sarpsborg og ser på forholdene. De har fulgt ham tett og likt det de har sett, så får vi se hvordan det ender, sier Lillejord.

Nekter å kommentere

Fortsatt gjenstår forhandlingene om de økonomiske betingelsene, men Glesnes, som er vant med en tilværelse i 2. divisjon, blir neppe en dyr spiller for klubben.

— Fortsatt gjenstår det noen runder i forhandlingene, men sportslig sett er Sarpsborg veldig interessant. Han vil være i en utfordrerposisjon, hvor veien inn på laget ikke er ekstremt lang. Om han gjør det bra vil han være en kandidat til å starte kamper, sier Lillejord.

Sarpsborg ønsker ikke å kommentere saken.

— Vi kommenterer aldri spillerlogistikk, sier Sarpsborgs sportssjef Thomas Berntsen.

- Er Glesnes en spiller som er interessant for dere?

— La meg si det slik: Vi har full kontroll på hvilke spillere som er interessante for oss i 1. divisjon. Hvis ikke hadde vi ikke gjort jobben vår.

Åsane-interesse

Glesnes har flere aldersbestemte landskamper for Norge, og har vært på flere treningsopphold i Brann – uten at det har endt med kontrakt.

Den unge stopperen, som spilte 1. divisjonsfotball for Løv-Ham som tenåring, har også trent med Liverpool og FC København.

I høst spilte lysluggen 14 kamper for Åsane som leiesoldat, og klubben har vært tydelige på at de ønsker ham med videre.

Det ønsket kan nå svinne hen.