Samlingen med landslaget på La Manga vil gi toppscoreren svar på om hun rekker å finne toppformen på ukene som gjenstår.

Sju spillere fra Trondheims-Ørn er med i Bjarne Berntsens landslagstropp som ankom La Manga i går. Førstkommende lørdag og tirsdag skal Norge spille kamper mot sommerens EM-motstander Frankrike, og for Ragnhild Gulbrandsen blir dette første anledning til å teste ut kneet siden den uheldige episoden på treningen i Abrahallen i midten av januar.

— De siste ukene har jeg ikke trent med ball. Men det har blitt mye løping på tredemølla, så jeg er ikke så bekymret for formen, sier Ørn-spissen.

Nei til kunstgress

Da Ørn var i Danmark i helga, var det helt uaktuelt for henne å spille kamp. Men en test av kneet tidligere denne uka, ga henne grunn til å være optimist, både med tanke på spill i Ørn-trøya, og ikke minst med tanke på å være med i sommerens EM-tropp.

— Jeg kjørte en test med vendinger og spurter, og nå skal jeg være med for fullt sammen med landslaget, sier Gulbrandsen.

Problemet hennes har vært at hun ikke kan gjennomføre kamper eller trening på kunstgress, siden belastningen ved full stopp og vendinger blir mye større på kneet under slike baneforhold enn på gressmatte.

— Men her skal jeg være med for fullt. Og jeg er mye bedre nå enn da vi var med landslaget på La Manga i januar, sier 27-åringen.

Nå gleder hun seg til å se hvordan spillerne vil fungere i kamp mot Frankrike under ledelse av den nye landslagssjefen.