Ganzorigiin Mandakhnaran-Ikhtiyor Navruzov 7-8

Disse olympiske lekene har hatt sin dose kontroversielle dommeravgjørelser. Men få av kontroversene har fått et like dramatisk etterspill som avgjørelsen som tilkjente bronsemedaljen i 65-kilosklassen i bryting til usbekeren Ikhtiyor Navruzov søndag.

Navruzov ble dømt til seier over Ganzorigiin Mandakhnaran fra Mongolia etter å ha fått et straffepoeng.

Idet de siste sekundende tikket ned, begynte Mandakhnaran å juble for seieren. Da kampen var over, løp mongolerens trenere ut på matten i ekstase. De trodde de hadde vunnet kampen.

TRENGER PHELPS LIVREDDERE? Idrettsverdenen ler av jobben, men den har en logisk forklaring.

Så kom kontrabeskjeden. Midt i feiringen ble nemlig Mandakhnaran straffet. Full forvirring hersket, men poenget ble tilsynelatende tildelt på grunn av passivitet, siden Mandakhnaran var mer opptatt av å feire enn å bryte i sluttsekundene.

Etter at straffepoenget ble tildelt, tok det ikke lang tid før det var usbekerne som jublet hemningsløst. Stillingen ble til slutt 8-7 til Navruzov.

En av Mandakhnaran Ganzorigs trenere tar av seg klærne i protest mot OL-dommeren i brytehallen. Foto: Toru Hanai, Reuters

Mongolerne prøvde å bruke en «challenge», men fikk så beskjed om at avgjørelsen ikke kunne ankes. Da rant det over for Mandakhnarans trenere, skriver USA TODAY.To trenere nektet å forlate matten i protest. Én av dem tok av seg skjorten og sto i bar overkropp. Den andre treneren gikk enda lengre, og tok også av seg buksen. Han stod der i bare bokseren mens dommerne prøvde å fjerne ham og kollegaen.

«MONGOLIA, MONGOLIA»-heiarop kunne høres fra tribunene mens protesten foregikk.

MER OM BRYTEREGLER: Derfor er kosedyrene så viktige.

Ifølge Washington Post-journalisten Adam Kilgore, som har omtalt hendelsen på sin Twitter-konto, kom det brasilianske politiet for å eskortere de mongolske treneren bort fra matten. Kilgore skriver også at publikum gikk av hengslene og jublet mens opptrinnet foregikk.

Bildene av den mongolske protesten går også sin seiersgang i sosiale medier.

— Vil du protestere på en brytekamp? Her er hvordan de gjør det i Mongolia, skriver fotografen Emmanuel Lozano på sin Twitter-konto.