Real Madrid-Schalke 3-4 (5-4 sammenlagt)

— En skikkelig dårlig kamp av oss, oppsummerte Real Madrid-manager Carlo Ancelotti den flaue forestillingen.

Alle trodde Real Madrid skulle spasere seg videre til Champions League-kvartfinale.

Men Schalke ville det annerledes på fremmed gress.

Tyskerne rystet et utrolig svakt Real Madrid-lag to ganger i første omgang.

BRUKTE HODET: Cristiano Ronaldo holdt Real Madrid inne i kampen med to praktfulle hodestøt i første omgang. Foto: DANIEL OCHOA DE OLZA, AP

Men begge ganger slo Cristiano Ronaldo tilbake med to utsøkte hodestøt. Dermed tangerte han også Lionel Messis Champions League-rekord med 75 mål.Da Real Madrid tok ledelsen3-2 tidlig i andre omgang så avansementet opplagt ut.

Men Schalke scoret ytterligere to ganger og var nær ved ytterligere et mål i noen kaotiske sluttminutter.

Tyskerne vant 4-3. Det var ett mål for lite. Et Real Madrid-lag i kjempetrøbbel slapp med skrekken og er klare for kvartfinalene. Men det var ikke godt nok for Real Madrids kravstore publikum. De pep egne spillere av banen.

— Vi spilte skikkelig dårlig og er heldige som er i kvartfinalen. Vi er langt fra fornøyde. Nå må vi forbedre oss raskt, for de viktige kampene kommer fort fremover. Vi har problemer både defensivt og offensivt, sa en ærlig Ancelotti i et intervju med Viasat, og konkluderte med at avansementet var det eneste positive ved kampen.

— Jeg vil ikke se etter årsaker til hva som gikk galt. Vi må spille som et lag og ikke stole på at én spiller redder oss, sa innbytter Luka Modric til AS og siktet til Cristiano Ronaldos to mål med hodet i første omgang.

RYSTET EKS-KLUBBEN: Klaas-Jan Huntelaar scoret to ganger mot gamleklubben Real Madrid. Men det var ikke nok til avansement. Foto: Daniel Ochoa de Olza, AP

Lignet ikke seg selvReal Madrid vant 22 strake kamper før jul. Men etter nyttår har ikke stjernegalleriet lignet seg selv. Utslått av den hjemlige cupen av byrival Atletico Madrid. Og kun to seire på de fem siste seriekampene, som gjør at erkerival Barcelona er i føreresetet i la Liga.

Carlo Ancelottis menn er under enormt press fra både egen supportere og mediene.

Men returmøtet i Champions Leagues åttendedelsfinalen hjemme mot Schalke skulle være et pliktløp. Det spanske hovedstadslaget vant 2-0 i det første møtet og skulle rote fælt på Santiago Bernabeu for å bli slått ut av Champions League.

Men det skulle likevel ikke bli så lett.

For det var lite som stemte for Real Madrid også i kveld. Det var ingen samhandling, liten energi, ingen fremdrift, og forsvarsspillet var av det paniske slaget.

Tyske Schalke var derimot respektløse. De vant duellene, de frustrerte vertene, de skapte sjansene.

Trengte flyt

– Vi var hele tiden sikre på at vi kunne spille en god kamp. Vi trengte bare litt mer flyt. Vi traff tverrliggeren i første omgang, og vi hadde noen sjanser mot slutten, sa Schalke-trener Roberto Di Matteo til Viasat 4 etter kampen.

Han hadde på forhånd sagt at laget hadde en sjanse dersom det scoret først. Det klarte Schalke, men til tross for at gjestene rystet Real holdt det akkurat ikke.

– Vi er glade for å vinne. Vi scoret fire ganger i Madrid, men går likevel ikke videre. Det er helt sprøtt, men vi spilte mot et fantastisk lag, sa italieneren.

Etter 20 minutter sjokkerte Schalke vertskapet og storfavoritten. Etter et mønsterangrep sendte Christian Fuchs tyskerne i ledelsen. Og det var veldig fortjent.

Men Real Madrid slo tilbake. Toni Kroos serverte et hjørnespark med trøkk. Cristiano Ronaldo dro seg fri i feltet, timet opphoppet, og med en kraftfull heading utlignet han for Real Madrid. Det var portugiserens mål nummer 40 på 38 obligatoriske kamper denne sesongen. Det er intet mindre enn imponerende.

Schalke slo tilbake

Schalke fortsatte å kjøre over Real Madrid. Klaas-Jan Huntelaar var svært nær et nytt ledermål, men avslutningen gikk i krysset og ut.

Fem minutter før slutt fikk Huntelaar sitt velfortjente ledermål. Real Madrids forsvar hang ikke med på Schalkes massive press. Tyskerne fikk tre avslutninger i samme angrep, og Huntelaar var våkent fremme på en retur fra keeper Iker Casillas og sendte Schalke i ny ledelse.

Real Madrid var ingenting. De var ikke i nærheten av å ligne et godt fotballag. I hvert fall ikke et i den ypperste verdensklasse.

Men de har fortsatt gode enkeltspillere. Det vil si; Real Madrid har Cristiano Ronaldo. Og da er det alltid farlig.

Rett før pause var han der. Landsmann Fábio Coentrão la et fantastisk innlegg fra venstre. Og på bakre stolpe headet CR7 inn 2-2-målet.

Det var hans Champions League-mål nummer 75. Like mange som Lionel Messi.

Spørsmålet da lagene gikk til pausehvilen var: Kunne Schalke slå tilbake enda en gang?

Benzemas herlige raid

Svaret på tre bokstaver kom tidlig i den andre omgangen: NEI.

Karim Benzema dro seg innover i feltet etter å ha fått ballen av Coentrão. Franskmannen vendte bort to tyskere og keeper, før han puttet ballen lett i det åpne målet.

Da skulle det en hel del til for at Schalke skulle detonerer en av tidenes bomber i Champions League, altså sende Real Madrid ut av turneringen på Santiago Bernabeu.

Laget fra Gelsenkirchen måtte ha tre mål.

De fikk sitt første etter 57 minutter: Innbytter Leroy Sané fikk kjempetreff med venstrefoten fra hjørnet av 16-meteren. Ballen curlet i keeper Casillas lengste hjørne og i mål.

Spenning

3-3 og for en fotballkamp! Det svingte, begge lag jaget ledermålet, både verter og gjester skapte sjanser.

Og seks minutter før slutt var det full spenning i kampen.

Klaas-Jan Huntelaar, som for noen år siden ble vraket av Real Madrid, sendte ballen via tverrliggeren og i mål. Luka Modric, som hadde vært borte fra fotballen i fire måneder med skade, mistet ballen. 19 år gamle Sané snappet den opp og sendte den videre til Huntelaar på løp. Nederlenderen dro seg fri og sendte ballen i mål.

Det var en ellevill fotballkamp og Schalke trengte nå kun ett mål for å avansere!

De hadde mulighetene i noen kaotiske sluttminutter. Men klarte det ikke.

– Akkurat nå er vi mer skuffet enn glade. Det er veldig trist, sa målscoreren Sané.

Også kaptein Benedikt Höwedes hadde sjansen til å sende den tyske klubben videre på slutten, men forsøket på overtid ble reddet.

– Vi spilte en stor kamp og var veldig modige. Vi ble ikke påvirket av at vi spilte mot et lag som Real Madrid. Det er bare å gratulere laget mitt, men vi fortjente mer i dag, sa han.

Porto videre

To frisparkperler var blant ingrediensene da Porto knuste Basel 4-0 tirsdag. Portugiserne er klar for sin første kvartfinale i mesterligaen på seks år.

Avansementet ble sikret med 5-1 sammenlagt. Basel gjorde en sterk figur i gruppespillet og slo ut Liverpool på veien, men borte mot Porto var sveitserne sjanseløse.

FAKTA

Porto (Portugal) – Basel (Sveits) 4-0 (1-0), sammenlagt 5-1

Mål: 1-0 Yacine Brahimi (14), 2-0 Hector Herrera (47), 3-0 Casemiro (56), 4-0 Vincent Aboubakar (76).

43.108 tilskuere.

Rødt kort: Walter Samuel (90), Basel.

Real Madrid (Spania) – Schalke (Tyskland) 3-4 (2-2), sammenlagt 5-4

Mål: 0-1 Christian Fuchs (20), 1-1 Cristiano Ronaldo (25), 1-2 Klaas-Jan Huntelaar (40), 2-2 Ronaldo (45), 3-2 Karim Benzema (52), 3-3 Leroy Sane (57), 3-4 Huntelaar (84).