Det var mye unger og ikke så mange Oilers-fans tilstede på den kjendisspekkede Zuccarello All Star-kampen i DNB Arena torsdag, men den lille gjengen som var på plass fra supporterklubben sang Strandfeldts navn etter kampslutt.

— Det er kjemien jeg har hatt med fansen som gjorde at det ble så tøft for meg. Jeg vet at det er siste gangen jeg får spille foran dem, og det var derfor det brast, sier Strandfeldt.

Show

Selve kampen var preget av veldig mye show, og veldig lite ishockey, men Strandfeldt og rekkekameratene Mathis Olimb og Patrick Thoresen gjorde sitt for å vise fram litt angrepshockey. De norske landslagsspillerne, som til daglig spiller i sterke ligaer som henholdsvis svensk eliteserie og den russiske KHL-ligaen, fant kjapt tonen sammen med Strandfeldt. Det endte med at tidenes Oilers-toppscorer gjorde tre av lagets seks mål i løpet av de 3 x 15 minuttene kampen varte.

TÅREVÅTT: Martin Strandfeldt har spilt sin siste kamp for Oilers - fredag spilte han veldedighetskamp. Foto: TOMMY ELLINGSEN

— Det var mest show selvfølgelig, men det var gøy å være utpå der. Olimb og Thoresen gjorde alt de kunne for at jeg skulle få score. At to så store verdensstjerner er så ydmyke mot meg for at jeg skal få en fin avslutning på karrieren, er bare helt utrolig. Det er bare å ta av seg hatten, sier Strandfeldt.

Thoresen takket Strandfeldt

Selv om han ikke har tatt i en hockeykølle siden NM-gullet ble sikret i påsken, var han sikker som alltid foran mål.

— Målsjansene kommer jeg alltid til å ta vare på. Uansett hvor dårlig form jeg måtte komme i, vil jeg være sikker foran mål. Den følelsen sitter i meg, sier den svenske målsniken.

Etter den bitre avskjeden fra Stavanger Oilers tidligere i vår har Strandfeldt vært klar på at det er mennesker i klubben han er skuffet over . Trener Petter Thoresen var en av dem som var med å tok beslutningen om at Strandfeldt ikke skulle få fornyet kontrakt, men etter at kampen var ferdigspilt kom Thoresen bort og tok sin tidligere elev i hånden.

TOK FARVEL: Martin Strandfeldt takket Oilers-publikummet. Foto: TOMMY ELLINGSEN

— Jeg kommer aldri til å respektere den avgjørelsen han var med og tok, men utenfor isen har jeg og Petter alltid hatt et godt forhold. Han takket meg egentlig bare for en fin karriere, og det var fint gjort. Han har spilt hockey selv, og vet hvordan det er å gi seg, sier Strandfeldt.- Selv om han nå legger skøytene på hyllen håper svensken han skal bli å se på isen flere ganger dersom Zuccarello All Star-kamp blir en årlig tradisjon slik Right to play ønsker.

— Jeg kommer til å stille opp hver gang de spør meg, sier han.

Blipp ble matchvinner

Selve kampen endte til slutt 7-6 til Team Koss der Martin Strandfeldt spilte. Etter ordinær tid sto det 6-6, og i den høyst uformelle straffekonkurransen ble isens dårligste skøyteløper, Stian Blipp, matchvinner etter god hjelp fra keeper Lars Volden.

Målscorere: 0-1 Roy Johansen, 1-1 Mats Zuccarello, 1-2 Ørjan Løvdal, 2-2 Carl Hagelin, 3-2 Jon Almås, 3-3 Tore Vikingstad, 4-3 Morten Ramm, 4-4 Martin Strandfeldt, 4-5 Strandfeldt, 5-5 Zuccarello, 5-6 Strandfeldt, 6-6 Zuccarello.Disse spilte:

Det blå Team Zuccarello besto av følgende spillere:

1. rekke: Mats Zuccarello (New York Rangers og Norge), Carl Hagelin (New York Rangers og Sverige), Tore Vikingstad (tidligere landslagsstjerne), Jonas Holøs (Lokomotiv Yaroslavl i KHL og Norge), Brede Csiszar (Vålerenga og Norge).

2. rekke: Petter Thoresen (Oilers-trener og tidligere landslagsspiller), Jim Marthinsen (tidligere landslagskeeper), Lasse Kjus (tidligere alpinist), Ådne Søndrål (tidligere skøyteløper) og Erik Thorstvedt (tidligere fotballstjerne).

3. rekke: Kristian Ruth (seiler), Morten Ramm (komiker), Henrik Elvestad (komiker), Håvard Rugland (amerikansk fotball-håp), Sander Thoresen (Sparta-unggutt).

Landslagskeeper Lars Volden sto i mål.

Det hvite Team Koss besto av følgende spillere:

1. rekke: Patrick Thoresen (SKA St. Petersburg I KHL og Norge), Mathis Olimb (Frölunda og Norge), Martin Strandfeldt (Oilers-legende), Henrik Solberg (Oilers), Alexander Bonsaksen (Vålerenga og Norge).

2. rekke: Ørjan Løvdahl (tidligere landslagsspiller), Roy Johansen (landslagssjef og tidligere spiller), Kjetil André Aamodt (tidligere alpinist), Johan Olav Koss (tidligere skøyteløper), Jon Almaas (fjernsynsprogramleder).

3. rekke: Ronny Johnsen (tidligere fotballstjerne), Stian Blipp (fjernsynsprogramleder), Christian Ruud (tidligere tennisspiller), Terje Håkonsen (snowboarder), Marcus Kvernes (Manglerud Star-unggutt)

Landslagskeeper Lars Haugen sto i mål.