Serieleder Chelsea slet med å trenge gjennom Evertons solide forsvar, men etter 89 minutter banket Willian til på halv volley og sørget for 1-0-seier.

– Det er vakkert å vinne i siste minutt, og det er så leit å tape. De må være veldig skuffet, de ga oss en veldig vanskelig kamp. Vi er veldig, veldig glade, og jeg synes vi fortjente det. Vi kjempet hardt for å vinne kampen, sa Chelsea-manager José Mourinho.

Slik var kampen minutt for minutt

Stor Lukaku-sjanse

Det var Everton som lenge hadde kampens aller største sjanse da Bryan Oviedo la inn til Romelu Lukaku. Belgieren avsluttet fra kloss hold, men fikk ikke stokket beina og Chelsea-målvakt Petr Cech vartet opp med reaksjonsredning av ypperste klasse.

Chelsea presset Everton lenger og lenger tilbake i banen mot slutten av oppgjøret, men det så ut til å gå mot poengdeling, før Gareth Barry skapte problemer for sitt Everton-lag. Den rutinerte engelskmannen pådro seg sitt annet gule kort etter 88 minutter, og like etterpå falt avgjørelsen.

Et innlegg ble slått inn i feltet, der Everton-keeper Tim Howard bokset ballen ut fra 16-meteren. Den landet hos Willian, som klinket til på halv volley og lurte den inn i nærmeste hjørne til ellevill jubel fra hjemmefansen.

– Kort nummer to var veldig hardt. Det var også et uheldig mål å gi bort. Ballen gikk mellom en spillers bein, men det lar oss gå videre med en god prestasjon, sa Everton-manager Roberto Martínez.

José Mourinhos mannskap beholder ligaledelsen på sju poeng med Willians viktige avgjørelse på tampen av kampen.

Engelsk eliteserie fotball onsdag, 25. runde:

**Chelsea – Everton 1-0 (0-0)

Mål:** 1-0 Willian (89).

41.592 tilskuere.

Rødt kort: Gareth Barry (88), Everton.

**Crystal Palace – Newcastle 1-1 (0-1)

Mål:** 0-1 Papiss Cissé (42), 1-1 Fraizer Campbell (71).

25.118 tilskuere.

Brede Hangeland spilte hele kampen for Crystal Palace.

**Manchester U. – Burnley 3-1 (2-1)

Mål:** 1-0 Chris Smalling (6), 1-1 Danny Ings (12), 2-1 Smalling (45), 3-1 Robin van Persie (str. 82).

75.356 tilskuere.

Southampton – West Ham 0-0 31.241 tilskuere.

Rødt kort: Adrian (61), West Ham.

**Stoke – Manchester C. 1-4 (1-1)

Mål:** 0-1 Sergio Agüero (33), 1-1 Peter Crouch (38), 1-2 James Milner (55), 1-3 Agüero (str. 70), 1-4 Samir Nasri (76).