IFK Göteborg har vært i samtaler med AaFK Fredrik Ulvestads agent, Jim Solbakken. Det bekrefter klubbens sportssjef, Mats Gren.

Både Gren og IFKs sjefsspeider Olle Sultan har ved flere anledninger vært og sett på Ulvestad, som står uten kontrakt neste sesong. Og Gren bekrefter at klubben er interessert i AaFK-spilleren.

– Han er en kreativ spillertype som vil ha ballen mye. Vi ser etter en sånn type spiller nå, og Ulvestad er en av flere aktuelle, sier Gren.

– Har dere hatt noe kontakt med spilleren ennå?

– Vi har ikke snakket med Fredrik, men vi har vært i kontakt med agenten hans, forteller Gren.

Avventer egne spillere

Men før klubben går videre med interessen, må de ordne opp i den interne spillerkabalen først.

Klubbens tospann på sentral midtbane, Jakob Johansson og May Mahlangu, har begge utgående kontrakter. Mattias Balkander, journalist i Göteborgs-Posten og en av de som følger IFK Göteborg tettest, tror begge er i nye klubber i sesongen 2015, og Gren bekrefter at han er usikker på om de to blir i IFK Göteborg.

Ulvestad er en potensiell erstatter for Mahlangu, som Balkander beskriver som Allsvenskans mest tekniske midtbanespiller. Sørafrikaneren skal være lysten på å komme seg til en mer pengestrek liga, som Kina og Russland.

Siste serierunde i den svenske eliteserien spilles lørdag. Gren forteller til Sunnmørsposten at da forventer klubben å ha oversikt over hvem som blir, og hvem som går.

– Og når vi vet det, vil vi være raske med å se hvem vi trenger å hente inn, sier Gren.Og velger Mahlangu forlate IFK Göteborg, tror Balkander han blir erstattet med AaFKs nummer 23. – Så vidt jeg forstår, er Ulvestad øverst på listen av erstattere om Mahlangu drar.

Stor rolle

Og GP-journalisten tror IFK Göteborg ville vært et bra valg for 22-åringen. Klubben sikret medalje i Allsvenskan med seier mot Helsingborg søndag og er klare for spill i Europa for tredje året på rad.

– Det er en klubb i utvikling hvor der skjer mye spennende. Velger han IFK, vil ha få en stor rolle med en gang. Akkurat nå er et bra tidspunkt å komme til klubben, mener han.

Ulvestad skal også være ønsket av blant annet Molde og Vålerenga.