Ut på den siste runden gikk amerikanske Lowell Bailey og Emil Hegle Svendsen samlet. Svendsen la seg klokelig bak og stolte på sin spurtstyrke, noe som også skulle vise seg å slå til.

— Jeg visste jeg var sterk på en sluttrunde, og når Bailey var så snill at han valgte yttersporet i den siste svingen, da var det bare for meg å smette inn på innsiden. Dermed fikk jeg kommandoen på oppløpet, sier en fornøyd Emil Hegle Svendsen etter å ha vunnet fellesstarten i skiskyting.

Men han slet litt underveis med sine bommer på standplass, noe som gjorde sitt til at han måtte gå på grensen fort i mellom skytingene.

God fart i løypene

— Jeg følte farten var god på rulleskiene og jeg legger ikke skjul på at jeg trives når rundløypen er så flat som den er her i Sandnes sentrum. De to små broene vi går over medfører egentlig bare litt rytmebrudd underveis, forklarer han.

Han innrømmer at han ble dyktig sliten selv om det var en flat løype, men sier samtidig at han følte at kroppen lystret greit med den store farten han holdt.

Fanny Welle-Strand Horn strekker hendene i været og jubler skikkelig etter å ha vunnet fellesstarten for kvinner. Foto: Pål Christensen

— Det er alltid stort å vinne her i Sandnes med den fantastiske stemningen det er rundt løypene. Denne seieren viser også at jeg er i god rute med tanke på kommende vinter.Bak Svendsen og Bailey kom Tarjei Bø, som i likhet med Emil Hegle Svendsen også hadde litt mange bom på standplass.

Glad vinner i kvinneklassen

I kvinneklassen var det Fanny Welle-Strand Horn som trakk det lengste strået foran finske Kaisa Mäkarainen. Og hun var naturligvis nok storfornøyd med å vinne i Sandnes.

— Det er fantastisk å vinne her, mye takket være veldig god skyting. Når jeg fikk fullklaff på siste stående, følte jeg at jeg hadde god kontroll på den siste runden, sier hun.

Nå håper hun bare at hun klarer å dra med seg den positive skytingen og den gode farten inn i vintersesongen.

— Det er i alle fall ikke tvil om at en slik prestisjeseier som denne i Blinkfestivalen gir ekstra inspirasjon og motivasjon videre i treningsarbeidet, sier en svært så smilende Fanny Welle-Strand Horn.