06:00 i dag satte vi oss på bussen som tar oss til flyplassen for et nytt kapittel i Stavanger Oilers´ Europaeventyr.

Det har nå gått noen dager siden triumfen mot Trinec her hjemme i DNB-arena. Siden den gang har vi hatt to dager med fri før vi måtte legge seiersrusen bak oss og se frem mot nye oppgaver.

Overbevisende

Jeg tror ikke det var mange som hadde forventet en så overbevisende seier av et norsk lag mot den regjerende serievinneren og tapende finalist i den tsjekkiske ligaen. Jeg leste at kapteinen til Trinec, Rostislav Klesla som forøvrig har 654 kamper i NHL, uttalte at vi rundspilte dem. Det var gjerne å ta litt i, men jeg synes helt klart at vi fortjente seieren og var det laget som så ut til å være mest interessert i betale prisen for å vinne.

Uttalelsen til Klesla viser bare at tsjekkerne har stor respekt for oss. Etter tre kamper mot oss står de igjen med én seier, noe som underdogsene fra Stavanger og Norge må være fornøyde med.

Underdogs

Det er akkurat det vi er, underdogs. For andre året på rad møter vi lag i Champions Hockey League som er rangert som mye bedre enn oss, som spiller i høyere rangerte ligaer, med høyere lønninger og meritter. Det er kanskje derfor CHL henger høyt hos oss i Oilers, det er muligheten for oss til å vise at norske klubblag kan bite godt fra seg mot vinnerlag fra andre nasjoner. Nå har vi bare spilt én kamp, og jeg sitter ikke her og friskmelder oss selv og tror at vi er mye bedre enn det vi er, men jeg synes at vi hører hjemme i CHL.

Vi er riktignok underdogs, men denne underdogen er forberedt på å bite fra seg for å sette seg i respekt i hockeyverden, for å sette norsk hockey på kartet. Som sagt så har vi bare spilt én kamp, og vi kan risikere å tape resten og ryke ut, men uansett så kommer vi til å bite ifra oss, og klubbene fra de store nasjonene skal ha kjent at de møtte oss.

Melkeruten

Et minus med all denne reisingen vår er at vi alltid ser ut til å måtte ta hele melkeruten for å komme frem. Vi spiller jo ikke akkurat i London eller de mest sentrale byene i Europa, så da blir reisingen ofte litt kronglete. Denne gangen blir det fly til Bergen, videre til Krakow før det blir noen timer i buss for å komme seg til Trinec. Derifra blir det buss til Ostrava og et lite charterfly til Kuopio, rett og slett fordi det er ikke bare bare å fly med rutefly fra Tsjekkia til Finland.

Lagde video

På tirsdag var jeg og fem andre spillere fra laget involvert i en video/promoinnspilling/testing for Champions Hockey League. Det kom et team fra Finland med ingeniører, videocrew og journalist for å lage et slags sportslaboratorium.

Ideen er at dette teamet fra Finland skal reise rundt til alle deltagende lag i CHL og gjøre samme testene. Jeg som målvakt hadde to reaksjonstester hvor jeg stod i målgården min og skulle så reagere på lyssignaler og flytte meg rundt deretter. Jeg er spent på resultatet og på hvordan innslaget blir.

Jeg har sansen for at det er noen som går i dybden på ishockey for å se på de fysiske faktorene som ligger bak. Har en keeper faktisk reflekser som en katt eller hvor mye kraft blir målt i en takling i ishockey, hvor hardt skyter gutta osv. Jeg har sett noe lignende på youtube en gang, da ble reaksjonsevnen til den daværende NHL-målvakten Olaf Kolzig testet, og resultatet ble ganske stilig.

Du leste kanskje om en arbeidsulykke som skjedde i DNB-arena tidligere i uken. Denne arbeidsulykken skjedde helt i starten av treningen vår, og det var en av spillerne hos oss som løp inn i garderoben for å få ringt ambulanse og flere i støtteapparatet som var først oppe for å hjelpe. Jeg vil bare på vegne at alle guttene på laget ønske god bedring og ønske deg velkommen tilbake til DNB-arena når formen bedres.