UEFA-president Michel Platini kaller anklagene mot ham for en farse, og franskmannen lover å anke utestengelsen han er idømt av FIFAs etiske komité.

Platini sier han avviser all anklager mot ham, som han i en pressemelding kaller «utrolig vage».

– Selv om utviklingen i saken er en farse, nekter jeg å tro at dette er en politisk avgjørelse som er gjort i hastverk for å ødelegge en som har viet sitt liv til fotballen eller knuse kandidaturet mitt til å bli FIFA-president, sier Platini.

Han legger til at han vil kjempe hardt mot anklagene.

– Jeg er mer bestemt enn noensinne til å forsvare meg i rettsapparatet, sier han.

Fikk du ikke med deg den store FIFA-nyheten i dag? Les deg opp her: — Et jordskjelv.

Får støtte fra UEFA

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) stiller seg fullt ut bak sin president Michel Platini.

UEFA vil ikke utnevne noen midlertidig president etter at Platini er utestengt fra alle internasjonal fotball de kommende tre månedene.

– Styret i UEFA vet at UEFAs president vil ta alle nødvendige skritt i arbeidet med å anke denne suspensjonen, heter det i en uttalelse fra UEFA torsdag kveld.

De ber om at FIFA handler raskt, og UEFA uttrykker sin fulle tillit til sin 60 år gamle president.

NFF-Siem: - Et jordskjelv

Tidligere torsdag brukte generalsekretær i NFF Kjetil Siem store ord etter at han fikk høre om utestengelsen av Platini og FIFA-president Sepp Blatter.

— Min første reaksjon er at dette er et aldri så lite jordskjelv. Det er de to mektigste personene i internasjonal fotball som nå er suspendert, både den sittende FIFA-presidenten og den som mange trodde skulle bli den neste. Det rokker båten på en helt spesiell måte. Det er tydeligvis få eller ingen i fotballverden som visste om denne utbetalingen som er deler av eller hele årsaken til suspensjonen. Kart og terreng forandrer seg med ny informasjon. Det er på samme måte som med Lance Armstrong, han var en stor helt, helt til han ble tatt for doping, sa Siem til Aftenposten.

(©NTB/AFTENPOSTEN)

Vil du vite mer om FIFA-skandalen? Her er noen utvalgte artikler: